Пак спипаха пратки птиче месо със салмонела

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи три пратки с птиче месо от Полша за България, замърсено със салмонела. Това съобщиха от пресцентъра на БАБХ. Цялото количество е 37 150 кг охладено цяло пиле и 12 900 кг охладено пилешко бутче. Месото е поставено под забрана и не е допуснато търгуването му на българския пазар. Резултатите от пробите са получени на 20 януари 2020 г.

БАБХ откри нови 21 т птиче месо от Полша със салмонелаБългарската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи пратка с птиче месо от Полша за Българ…Dec 24 2019vijti.com

То е проверено във връзка със засиления контрол на Агенцията върху пратките с птиче месо и субпродукти с произход Полша, предназначени за България.

Установената салмонела е от щам, който не е патогенен за човешкия организъм.

Изготвена е нотификация по системата за бързо съобщаване на храни и фуражи (RASFF) за уведомяване на полските компетентни власти за откритото замърсяване.

Припомняме, че през декември м.г бяха открити две пратки с пилешко, заразено със салмонела, отново внос от Полша. 

Източник: НОВИНИ.БГ

БАБХ е скрила от обществото 135 случая на храни със салмонела през 2019 г.Заразеното със салмонела пилешко от Полша е постъпило в страната поетапно – от март месец досега. То…Dec 7 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!