Почина дъщерята на Александър Божков

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Почина Мина Божкова, дъщерята на Александър Божков – бившият вицепремиер и министър на промишлеността в служебния кабинет на Стефан Софиянски и в правителството на Иван Костов. За кончината й съобщи международния коментатор Илиян Василев във фейсбук. Според публикацията му жената си е отишла преди 40 дни.Самият Александър Божков също вече не е сред живите. Той си отиде през 2009 г. след неравностойна битка с онкологично заболяване. Дъщеря му има момиченце на 11 години.По думите на Илиян Василев Мина е преживявала тежко публикациите, в които до името на баща й стои прякора „Мистър 10%“.

Почина акад. Благовест СендовНа 19 януари 2020 г. на 87-годишна възраст почина световноизвестният български математик акад. Благо…Jan 20 2020vijti.com

Самата тя сподели в последното си участие в телевизионно предаване, че Божков е бил оклеветен от съпартийците си и че всъщност не е наследила нищо от богатството, което му приписват. Александър Божков е главният преговарящ за присъединяването на страната ни към Европейския съюз. Той подава оставка през 9 юни 2000 г.

Божков е с ключова роля в икономическата политика на кабинета на Костов, довела до приватизацията на над 40% от държавните предприятия. Заради това и той става обект на остри критики от страна на опозицията и получава прякора „Мистър 10%“, заради обвинения за взимани комисиони при приватизационните сделки в които участва като министър на промишлеността.

В последните години Мина Божкова изживяваше трудни моменти, с които се спекулираше в обществото. Твърдеше се, че психическото й състояние се е влошило след загубата на баща й, който се е грижил неотлъчно за нея си през целия й живот.

Източник: flagman

Приятел е прострелял починалия мъж във ВидинПриятел е прострелял 31-годишният мъж от Видин. Това казаха пред konkurent.bg запознати с инцидента …Jan 19 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!