Полудяват от цъфтеж през цялата година: ТРИТЕ правила за поливане на орхидеи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

При отглеждане на орхидеи у дома е особено важно да се спазват правилата за поливане. Тяхното израстване и развитие, цъфтеж зависи от това. Повечето градинари предпочитат няколко метода за поливане, които ще разгледаме.
Чрез накисване
Тази опция е най-често срещаната и ефективна. Може да се използва само ако цветето не е болно и не е заразено с вредители (това може да се разбере от външен преглед).

Домашна тор за орхидеи-само за 14 дни я накарайте да цъфнеСъс сигурност всеки собственик на красива орхидея трябваше да се справи със следната ситуация, когат…Dec 2 2019vijti.com

Налейте вода от чешмата в голям леген и я оставете да престои поне 24 часа. След това потопете съда с орхидеята и оставете за 15-20 минути, така че субстратът да абсорбира необходимото количество влага. След това го извадете и поставете на сушилня. След 1,5-2 часа я поставете на обичайното място.

Този метод за напояване може да се използва само в случай на напълно изсушен субстрат, тъй като орхидеята не обича пренапояване.

Поливане отгоре /проточно поливане/

Преди да използвате тази опция, е необходимо да проверите влагата на субстрата в корените на цветето. Това може да стане с дървена пръчка или пръст. Ако субстратът е напълно сух, няма да има залепващи почвени частици върху извлечената пръчка или пръст. Проверката на влажността с пръст също е удобна, защото можете да оцените този показател по своите усещания.

В този случай цветето се полива с добре утаена вода със стайна температура, като внимателно я изливате под стъблото.

Течен тор във вода

Този метод е много удобен, тъй като ви позволява едновременно да „поливате” и „храните” растенията. В момента течните торове са много популярни, които се продават широко в специализирани магазини. Преди употреба торът се разрежда в преседяла вода при стайна температура в съответствие с инструкциите на опаковката. Когато купувате, препоръчително е да дадете предпочитание не на универсални торове, а да изберете точно тези, които са предназначени за „храненето“ на орхидеите.

Орхидеите се развиват най-добре в оранжерии, където се създават оптимални условия за тях (влажност, температура). Но дори и у дома, те ще зарадват собствениците с обилния си цъфтеж, ако внимателно следвате правилата за поливане. Трябва да се помни, че тези нежни капризни цветя не понасят нито високото съдържание на влага в почвения субстрат, нито пълното му изсушаване.

Източник: За Жената

Чеснов деликатес за орхидеи: Обилен цъфтеж с най-хубавите цветовеПонякога една нормално растяща орхидея по някаква причина не цъфти. Знаейки един трик, е лесно да се…Sep 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!