ТРИЛЪР: Ирена Соколова предупредена, че „качулките” идат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Истински трилър се разигра под носа на обществото покрай далаверата с водата на Перник! Оказа се, че Ирена Соколова сама предупредила на рецепцията в луксозната резиденция „Анастасия”, където живее, че „в 7 и в 9 сутринта” в четвъртък „очаква едни хора”. Така излиза, че бившият областен управител на Перник, опасно близка до натирения от ГЕРБ Цветан Цветанов, знаела предварително за акцията на „качулките”.

Арестуваната Ирена Соколова се шири в палат за 1 млн. лева ( СНИМКИ )Арестуваната тази сутрин при мащабна акция на ДАНС и Специализираната прокуратура Ирена Соколова, би…Jan 9 2020vijti.com

Течът на информация дошъл часове преди Соколова да бъде задържана от прокуратурата заради разследването за незаконното източване на язовир „Студена” и оставянето на перничани без вода. Според източник на Lupa.bg от върховете на Вътрешното министерство, хора на Цветанов издали на герберката, че я чака визита от спецченгета, които търсят доказателства за нейната роля в измамата и похарчените 32 милиона лева от Световната банка за ремонт на стената на яз. „Студена”.

Още миналия месец като областен на Перник Ирена се нанесла в луксозната жилищна сграда „Анастасия” до бул. „България” в апартамент №9, който официално принадлежи на бащата на Весела Барбукова. На името на дъщерята на Весела и Димитър Барбукови – Анастасия, е кръстена самата сграда.

Интересното е, че тъстът на Барбуков е кметът на Земен Димитър Сотиров. Земен е град в област Перник, на която Соколова беше губернатор, което намирисва на конфликт на интереси, особено в предизборна обстановка, когато се разиграва историята.

Пред сайта „19 минути” Соколова не отрече нито един от тези факти, без да уточни под каква форма обитава супер луксозното жилище за милион – като наемател или като собственик. Защото всяко от тези качества би довело до нови въпроси как може да си го позволи, след като цената му е близо 1 милион лева.

Важният въпрос тук е откъде бившата областна управителка е знаела, че предстои да бъде посетена от правораздавателните органи?

Откъде и от кого е изтекла информация при съвсместната акция на МВР, ДАНС и прокуратурата? Кой е казал на близката до Цветан Цветанов дама, която напусна властта по лично настояване на премиера?

Старите връзки на Цв. Цв. В МВР ли са изиграли решаваща роля за теча на информация, благодарение на което Соколова получила ценни часове преднина пред разследващите, през които потенциално би могла да е унищожила документи и други доказателства?

Журналистката Соня Колтуклиева снощи съобщи, че Соколова е била пусната след 6 часа, прекарани при разследващите.

Цветанов къса партийната си книжкаБившият зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов къса партийната си книжка, научи ексклузивно Lupa.bg. На …Nov 27 2019vijti.com

Източник: лупа.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!