Взех няколко мандарини и ги залях с тестото, по- вкусен сладкиш не бях яла скоро

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Какво може да бъде по-добре от  вкусно, приготвен домашен сладкиш? Горещ от фурната, ще изпълни кухнята с аромати и очакване, а сега ще ви изненадаме още повече като ви кажем какъв е пълнежа- мандарини, необичаен нали?

Не само вкусни, но и много полезни: 7 болести, които можете да излекувате с мандарини по-добре, отколкото с хапчетаЗа много от нас миризмата на мандарини е силно свързана с очакването на новогодишното чудо. Както се…Dec 3 2018vijti.com

Да, точно така. Пай с мандарини във фурната се приготвя бързо, а се яде още по-бързо. За щастие, през зимните празници в почти всяка къща има цитрусови плодове. На долния рафт, до зърнените храни, може да се намери малко захар и брашно или в най-лошия случай да се обърнете към съседите си и да ги поздравите за празниците.

 

Сладкиш с мандарини

 

СЪСТАВКИТЕ

5 мандарини
4 супени лъжици захар (за карамел)
3 яйца
80 г захар
3 г ванилия
сол на вкус
100 мл прясно мляко
40 г разтопено масло
150 г пресято брашно
1 ч.л. бакпулвер

 

ПОДГОТОВКА

Обелете мандарините от корите и белите частици. Нарежете ги на половинки и, ако е необходимо, извадете семената.

Пригответе тестото: разбийте яйцата в купа и добавете 80 г захар, ванилия и малко сол. Разбийте получената маса за 3-4 минути. Добавете млякото и маслото.

Разбъркайте сместа до гладка текстура. Добавете брашното и бакпулвера. Внимателно разбъркайте, така че да няма бучки.

Налейте 4 с.л захар на сух тиган и ги загрейте на среден огън за около 4 минути. Когато захарта се превърне в кехлибарен карамел, разбъркайте малко и изключете котлона.

Покрийте тавичката с пергамент. Изсипете карамелът върху нея и я разстелете по цялата повърхност.

Поставете половинките от мандарините във формата както е показано

Изсипете тестото върху тях и леко загладете. Печете сладкишът при температура 180 градуса за 35-40 минути. Можете да намалите температурата малко за последните 10 минути.

Извадете сладкишът от фурната и го обърнете. Свалете хартията и се възхищавайте на красивия слой от готови мандарини в карамел. Приятен апетит!

Ето един прост мандаринов пай . Ако искате, можете да го поръсите отгоре с тънък слой канела или да гарнирате с клонче мента или топка сладолед. Никой не може да пречи на вашето творчество.

Мандариновият пай е чудесен начин да предпазите любимите си новогодишни плодове от разваляне. В края на краищата те винаги остават в изобилие след празниците. Е, за да бъда честен, наистина е много вкусен и красив.

Източник: ЗаЖената

Диетолог бие тревога: Мандарините могат да бъдат много опасни!Мандарините са един от най-консумираните плодове през зимния период и особено около Коледа. Специали…Nov 30 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!