Първа Коледа за бебето Александър-Робърт, спасено след трансплантация

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

История с продължение: 9-месечният Александър-Робърт, за чиято трансплантация България събра над половин милион лева, се развива добре след операцията.
За Роксана Ангелова и съпруга й Божидар 2019 година е най-щастливата, но и най-тежка година.
Два месеца след като се ражда синът им Алекс става ясно, че детето страда от тежко заболяване. За да живее, е нужна спешна чернодробна трансплантация.

След продължително лечение: Бебе Калина отново е в прегръдките на близките сиСедеммесечната Калина, която бе диагностицирана с цироза, си е вече у дома след успешната трансплонт…Dec 10 2019vijti.com

„Не е лесно да осъзнаеш, че детето ти е болно от нещо толкова страшно. Че имаш много малко време, за да събереш такава огромна сума”, спомня си Роксана Ангелова, майка на Александър-Робърт.

Цяла България се включва в помощта и само за две седмици сумата е събрана.

Донор на Алекс става баща му. Операцията трае 10 часа, а днес, 4 месеца по-късно, Роксана ни среща със сина си.

„Бяха трудни 10 часа, бяхме много притеснени. След това той прекара един месец в интензивното отделение на клиниката, където за него се грижиха прекрасни сестри. Всяка седмица ходим на изследвания, за да нагласим правилната доза на лекарствата. За момента всичко е статично, всичко е добре”, разказа Роксана Ангелова.

„Благодаря за подкрепата на всички, на хората, които помогнаха на Алекс да е тук с нас, да прекара първата си Коледа. Нямам думи да го опиша. Нямам думи да опиша колко много сме им благодарни! А на всички хора в България и по света искаме да им кажем – бъдете позитивни. Чудеса се случват. Ето, на нас ни се случи едно”, допълни Роксана.

Напролет семейството се надява да е в България.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!