Близо 5 часа държат дете със счупена ръка в забавачка без да му се окаже медицинска помощ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

4-годишно дете със счупена ръка е било държано близо 5 часа от персонала на детска градина без да му се окаже медицинска помощ.

Това става ясно от жалби на родителите до Агенцията за закрила на детето, полицията и регионалното управление по образование. Вместо работещите в детската градина да извикат медицински екип, те опитали да приспят детето, за да не плаче. Инцидентът се е случил на 10-ти декември, преди обяд в детска градина в кърджалийското село Габрово, съобщава Монитор. Родителите на пострадалия малчуган смятат, че по-голямо дете от сборната група го е бутнало. Служителките обаче не потърсили помощ от лекар, а му направили компреси и го успокоявали, че ще му мине. Впоследствие опитали да го приспят, въпреки синината, отока на ръката и плача на момченцето. Следобед училищен автобус прибрал децата по домовете им. Когато видели състоянието на сина си, родителите незабавно завели детето си в болницата в Кърджали. Там лекарите установили счупване и гипсирали ръката на 4-ри годишното момче. Към жалбата, която родителите са подали до няколко институции, има прикрепен медицински документ, удостоверяващ, че детето има фрактура на двете кости на предмишницата.

Дъното: Болница храни с кренвирш в тоалетна хартияДъното в болничното обслужване се оказа безкрайно – спаружен кренвирш върху суха филия с лъжица люте…Dec 11 2019vijti.com

Разследват насилие над 2-годишно дете в ясла в Ловеч

Припомняме, че през месец септември тази година, дете пострада в софийска детска градина, след като шкаф падна върху ръката му и премаза два от пръстите на момиченцето. По време на инцидента в групата е имало само един преподавател. Според родителите секцията е била необезопасена. Въпреки че със заповед на министъра на образованието всяка детска градина и училище трябва да съобщава за станал инцидент максимум до час след случилото се, ръководството в тази детска градина запазва пълно мълчание дни наред. Директорката на детското заведение също не отговаряше на телефонни обаждания и не се явяваше на работа.

КЗД се самосезира по случай със столична детска градина

Поради зачестилите инциденти родители настояват за видеонаблюдение в детските градини и ясли. В някой детски заведения се проведоха анкети за въвеждане на видеонаблюдение в яслените групи на всички градини. За да се случи това, е необходимо 100 % съгласие както от учителите, така и от родителите.

Директор на частна столична болница взима месечно по 100 000 леваДиректор на частна столична болница взима заплата от 100 000 лева месечно. Това е болница, която пол…Dec 19 2019vijti.com

Източник: новини.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!