Руските пенсионери без сметки за ток, газ и вода

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
В Държавната Дума на Русия е внесен законопроект за освобождаване на възрастни граждани от заплащане на такси за ток, вода и газ, съобщи „Газета.ру“.
Предложението идва от депутата от Либерално-демократическата партия Александър Шерин и негови колеги.

Хиляди пенсионери проглеждат с цяра на проф. ФилатовOчитe са eдни oт нaй-вaжнитe и нaй-дeлиĸaтнитe opгaни в чoвeшĸoтo тялo. Те ca нaй-виcoĸopaзвити cpeд…Dec 12 2019vijti.com

„В проекта се предвижда освобождаване от плащане на пенсионерите само някои особено важни обществени услуги, които е необходимо да бъдат включени като плащания за ток, вода и газ. 
Този набор от услуги не е подбран случайно, тъй като представлява значителна тежест за бюджета на пенсионерите“, – се казва в обяснителната бележка към законопроекта.

 Шерин припомня, че често пъти размерът на сметки за комунални услуги са твърде високи, а по закон не могат да бъдат по-големи от половината от пенсията. Така доста хора, за които пенсията е единствен доход, не могат да оцелеят и изпадат под чертата на бедността.

Самотни пенсионери замръзват до смъртКъщите им с найлони вместо прозорци Десетки изоставени пенсионери са обречени на студ и мизерия в пл…Dec 9 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!