Бидоните празни: Зелето на пазара безбожно скъпо

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

100-процентовата народна храна – киселото зеле, е на път да се превърне в лукс за средния българин. Цените на кочаните скочиха до 1,40-1,50 на кило, като с високи цени удариха купувачите малките магазини. Хипермаркетите също не жалят потребителите и налепиха етикети с цени около 1 лев. Цифрите се оказаха доста неприятна изненада за социално слабите.

Английски учени : Българското кисело мляко и зеле са чиста отроваБактериите в храните били опасни, имало и риск от много алергии Английските учени посегнаха и на най…Nov 17 2019vijti.com

По столичните пазари, като „Георги Кирков” и „Красно село”, зеленчукът също не е никак евтин и върви между 80 стотинки и левче за килограм. Зелките с ниски цени обаче са с изпокъсани и овъргаляни листа и не са особено качествени, оплакват се разочаровани купувачи.„Безобразие е цената да е толкова висока по тържищата, явно търговците са се договорили помежду си. Почти никъде не може да се намери хубаво зеле на добри цени”, ядосват се мераклиите да напълнят бидоните.

Експерти на пазара издадоха, че търговците са увеличили цените заради топлото време, което забави процедурата по пълненето на бидоните. „Възползваха се, че всички със закъснение се юрнаха вкупом да слагат туршията и затова сега вдигат цените”, обясняват продавачите.

Цените от 50-60 стотинки за килограм ги няма почти никъде и единствено промоциите спасяват положението. Някои хипермаркети, като „Кауфланд”, буквално събраха стотици купувачи, след като обявиха промоция от 39 стотинки за килограм зеле.

10 трика за перфектно кисело зелеСмениш ли летните гуми със зимни на автомобила си, значи е дошло времето за приготвяне на кисело зел…Nov 16 2019vijti.com

Източник: ЛУПА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!