Пръчка в гората вместо таблет в ръката –

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Или защо трябва децата да прекарват много време сред природата

На скоро се открихме с нея покрай общите теми, които ни вълнуват за децата и природата. С нейно позволение го публикувам тук, поради факта, че Алекс казва нещата, които аз, Соня и много други родители мислят. И го прави по един доста приятен начин, каращ ни да се позамислим, как може да дадем още повече време и качество в детството на децата ни.

Как децата да научат таблицата за умножение бързо и лесно?Повечето деца, дори някои възрастни, имат проблеми със запомняне на таблицата за умножение. Но защо …Nov 15 2019vijti.com

 Криси и Родопите

Ето и нейните 17 причини да прекарваме време с децата в планината.

Скуката е най-големия стимулант за развиване на въображението и е важно да оставяме децата да открият сами как да играят сред природата. Без играчки, атракциони и всякакви подобни.

Децата имат нужда да познаят свободата. Говоря главно за свободата от тежките графици в забързаното ежедневие и постоянното наличие на критикуващи възрастни.

Неоспоримата важност от създадените спомени. Аз все още помня излетите в гората и почивките с моите родители, но нямам никакви спомени от дните и часовете изкарани пред телевизора.

Да се научат да създават преживявания, а не само да четат и мечтаят за тях.

Да могат да изграждат близки взаимоотношения. В една среда, в която липсват всички отклоняващи вниманието фактори, човек е много по-свободен да мисли, разговаря и да се сближава.

Да разберат, че не винаги хубавите преживявания изискват много пари.

Да не се страхуват да излязат извън комфорта. Трудно е да се каже, че в природата намираме някакъв комфорт. Там се сблъскваме с предизвикателства, неудобства, рязка промяна в климата. Не винаги нещата се случват според нашите планове. За мен това е добро и полезно.

Доказано е, че  физическите упражнения подобряват функциите на мозъка. Желателно е тези упражнения да се правят на чист въздух, тъй като мозъкът е орган, който консумира твърде енергично кислород.

Колкото повече играем навън, толкова по-добре спят децата… Ние също.

Казват, че децата, които прекарват повече време сред природата, се справят по-добре с ученето и придобиването на нови умения.

Понякога е нужно човек да се загуби в дивото, за да намери себе си. Знам го от личен опит и не съжалявам за нито една “екскурзия” в природата, която съм предприела сама.

Повишава се самочувствието и чувството за отговорност. Всяко излизане извън четирите стени на дома е придружено с много предизвикателства за малчуганите. Когато ги оставяш да се справят сами с тях, те ще се почувстват по-отговорни и уверени в себе си от това, че не зависят само от родителите си.

Всички знаем, че децата са пълни с енергия. За тях е проблем, когато не могат да я изразходят. Няма по-добро и подходящо място за това от природата.

Да не се страхуват да отидат на място, където няма Интернет. Искам децата ми да могат да живеят без телефони от време на време и да се чувстват добре от това. Да обичат истински природата, да се грижат за нея като място, в което да избягат, когато имат нужда.

По-добро здравословно състояние. Включвам ВСИЧКО – каляване, подсилване на имунитета, набавянето на витамин D, намаляване на риска от поява на проблеми като зaтлъcтявaнe или cъpдeчни зaбoлявaния в пo-ĸъceн eтaп oт paзвитиeтo.

Да се научат да се справят в различни и предизвикателни ситуации. Когато не са сами, това е перфектния team building.

Почивка за нервната система. Ако нямаме възможност да подарим на децата спокоен живот на село или в малко населените места, дължим им поне почивка от стреса на големия град. Наскоро бях попаднала на материал, които предлага излизане сред дивото като справяне с бебешкия пубертет и тантрумите.

Разкажете вие, какво мислите по въпроса?

Текстът по долу е на Алекс от блога “Offlinekids.bg“.

Източник: decanaplanina

Утре имен ден празнуват 7 любими имена, а жените извършват специален ритуал за здравето на децата и благополучието на домаНа 11 ноември православната църква чества паметта на Свети мчци Мина, Виктор и Викентий и имен ден п…Nov 10 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!