Българин, заклал бебето си , се призна за виновен

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Съдът в Уолсенд призна Денис Бейтула за виновен
Българският гражданин Денис Бейтула се призна за виновен, че е наръгал смъртоносно 3-седмичното си бебе в английското градче Уолсенд. 27-годишният мъж се яви пред съд в Нюкасъл, за да отговаря за смъртта на своя син и опит за убийство и на неговата майка.

Най-после погребват двойния убиец Чане: Все още не се знае дали се е самоубилДвойният убиец от Костенец Стоян Зайков – Чане, който тази пролет ликвидира бившата си съпруга Милен…Oct 5 2019vijti.com

Според проведеното до момента разследване Бейтула е нападнал двамата по време на битов скандал на 2 октомври. Грабнал нож и започнал да нанася удари с него върху приятелката си Андреа от Румъния и бебето Андрей. 21-годишната жена успява да се обади на телефона за спешни случаи, преди самият Бейтула да звънне в полицията, за да съобщи за случилото се.

Дошлите на място спасителни екипи намират майката и бебето облени в кръв. Откарват ги в болница, където малкият Андрей умира след няколко дни. Майката успява да се възстанови. Даже след първото дело по случая пусна съобщение във фейсбук, за да благодари на всички хора, изразили подкрепа в този труден момент.

Представител на разследването заяви в съда, че Бейтула е имал история на домашно насилие, свързана с нападението на 2 октомври. Адвокатът на българина определи отношенията му с Андреа като бурни, но според разследващите те били по принуда.

„Това беше наистина ужасяващо нападение, което разтърси цялата общественост в нашия град и дори сега е трудно да се разбере как Денис Бейтула е извършил тези престъпления. Жертвите му бяха напълно невинни. Двама души, които той трябваше да обича и защитава, но ги предаде“, обясни детектив Дейв Коул.

Той похвали майката за проявената храброст по време на разследването и нейната борбеност, поради която днес е жива. Според съседи Андреа много се е вълнувала от раждането. Нейната майка, която дошла да й помага, също била много щастлива. Във фейсбук профила на Бейтула обаче няма никакъв намек за появата на неговия син. Има само негови снимки с Андреа и стотици коментари от хора, които го осъждат за стореното.

Някои предполагат, че е посегнал на жената и бебето, защото се е почувствал пренебрегнат след неговото раждане. Други пък, че не е добре с главата или е бил под въздействието на алкохол и наркотици. Бейтула ще остане в ареста до 19 декември, когато ще има ново съдебно дело, на което ще стане ясно на колко години затвор ще бъде осъден.
Източник: ЛУПА

Стана ясно защо се е самоубил топ прокурорът Васил МиковПрокурорът от Върховна касационна прокуратура Васил Миков, който на 4 септември се самоуби в жилищет…Sep 15 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!