В България е най-високата статуя на Богородица

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Знаете ли, че най-високата статуя на Дева Мария с младенеца се намира в България?   Монументът „Света Богородица“ се издига на хълма Ямача в град Хасково.
Местоположението не е случайно – Богородица с Младенеца винаги се е считала за покровителка на град Хасково. Археолозите са намерили множетво находки и артефакти с изображения на Божията майка сред останките от крепостните стени на града.

Богородица извършила велико чудо на 24 октомвриНа 24 октомври Пресвета Богородица извършила велико чудо. Затова до днес вярващите продължаваме да о…Oct 24 2019vijti.com

Статуята е официално открита през 2003 – на празника Рождество Богородично на 8 септември, а през 2005 получава признание от „Световните рекорди на Гинес“  за най-високата статуя на Богородица с Младенеца. Тя е висока 14 метра и лежи върху 17-метров постамент, в който се помещава параклис. Общата височина на монумента е 32,8 м. Идеята за изграждането ѝ е на тогавашния хасковски кмет Георги Иванов, а средствата за реализацията са събрани с дарения.

В близост до монумента се намира и внушителна 30-метрова камбанария, която беше открита през 2010. Тя е една от най-високите на Балканския полуостров, а на върха й са поставени 8 камбани с различна големина.   

Статуята на  Дева Мария привлича много гости от България и света. Вярва се, че молитвите отправени на това място се сбъдват.

Източник: rodnoto

Тази молитва към Пресвета Богородица върши чудесаТази молитва към Пресвета Богородица върши чудеса Светите отци на църквата са написали различни моли…Oct 21 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!