Ученик стана общински съветник в Мездра

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

181 преференции изстреляха ученик от последното 21-во до първото място в листата с кандидати за общински съветници на „БСП за България“ в Мездра и оттам той директно влиза в общинския съвет. 18-годишният дванадесетокласник в училище „Иван Вазов“ Косто Томов Костов е внук на бившия депутат и прокурор Тома Томов и именно това го подтикнало да се захване с политика.

Партията на Слави Трифонов вече се промени. „Няма такава държава“ започна да маха хора от съвсем новата си организацияCлaви Трифoнoв вeчe зaпoчнa дa изключвa хoрa oт нoвaтa cи пaртия „Нямa тaкaвa държaвa“. Прeди дни в …Oct 12 2019vijti.com

„Имам причина да се кандидатирам. Моето семейство, откакто се знам, се занимава с политика и аз искам да тръгна по пътя на дядо ми, господин Тома Томов, който два мандата е бил народен представител, прокурор и в момента е адвокат. Имам една малка мечта – да стана като него“, разказа той пред Нова тв.

Тома Томов бе депутат в 39-ото и 40-то Народно събрание (2001-2009) от „Коалиция за България“. Срещу него се води дело за взимане на подкуп като районен прокурор на Оряхово. Беше осъден на 5 г. на първа инстанция, на втора присъдата бе намалена на 3 г. условно, а след отлагания и връщане от третата към втората инстанция постепенно всички обвинения отпаднаха по давност и случаят приключи.

Томов вижда първата си задача като общински съветник в осъществяването на проект за изграждане на спортна зала, каквато няма в Мездра. Като ученик обаче му предстоят две задължителни матури. Първата е по любимият – по думите му – предмет – български език и литература. За втората щял да избере между най-често предпочитаните от зрелостниците – английски и география.

Ако премине успешно държавните зрелостни изпити, щял да кандидатства в специалността „Право“, за да последва пътя на дядо си.

Твърди, че дотогава в училище „ще си е както си беше преди. Аз не искам да показвам, че съм общински съветник. В училище съм си ученик, който спазва закона и реда в училището“.

Източник: ОФНЮЗ

В битката за София: Четирима кандидат-кметове отговарят на четири въпросаПредизборната кампания е в разгара си. Контрол върху строителството, община отворена за гражданите, …Oct 12 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!