Бум на учениците с въшки в София

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

През последните година броят на опаразитените с главови въшки лица за град София постоянно нараства, съобщават от столичната РЗИ.

С цел събиране на оперативна информация и установяване на моментното състояние на опаразитеността с въшки и гниди на учениците, Столична РЗИ е организирала и провела акция в периода 17 – 27 септември 2019 г.

Сузанита призна: Имам психични отклонения. Влияе зле на учениците, затова съм частна ученичкаСузанита събира десетки хиляди харесвания в интернет профила си, където пуска снимка след снимка, до…Sep 26 2019vijti.com

Бяха проверени 205 училища. В 92 училища са открити опаразитени ученици:

в 90 училища са открити опаразитени ученици с гниди;
в 17 училища са открити опаразитени ученици едновременно с живи въшки и с гниди.
Най-сериозен е проблемът в по-малките училищни класове. 48% от откритите опаразитени деца са от подготвителните групи до четвърти клас.

Проверени са били общо 102 232 ученика от първи до 12 клас, като сред тях са открити 434 опаразитени с гниди и 32 – с въшки.

Най-много са откритите случаи в училища в районите „Витоша“, където от 8 проверени училища, въшки или гниди са намерени в 7; „Възраждане“ – в проверени 13 училища, паразити са открити в 8; „Илинден“ – от 9 училища, 6 са опаразитени; „Сердика“ – от 10 училища, в 8 има паразити; Банкя – и в двете проверени училища са открити въшки.

Диян Стаматов: Екип от трима специалисти да издирва бягащите от клас ученициОтпадането на тематичното разпределение е стъпка към намаляване на бумащината, казва в интервю за „М…Aug 9 2019vijti.com

Източник: лупа.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!