Ламбо питал докторите: Кога ще играя пак?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Здравословното състояние на Стефан Данаилов леко се подобрява, макар и да остава критично, научи Lupa.bg от негови познати. Актьорът, който вече десет дни е на лечение във Военномедицинска академия (ВМА) в София, диша самостоятелно и вчера е бил изведен от комата.
Ламбо дори намирал сили да се шегува с лекуващите го доктори и да ги пита кога ще може да се върне на сцената и отново да играе в спектакъла „Актрисата“, с който тази пролет се върна в театъра след 5-годишна пауза заради здравословни проблеми. Засега лекарите официално се въздържат от каквито и да било прогнози за състоянието на 76-годишния Данаилов, тъй като то може както рязко да се влоши, така и рязко да се подобри. „За изписване все още е рано да се говори“, казват близки на кино и театралната звезда.

Първа обнадеждаваща новина за състоянието на Стефан ДанаиловПродължава битката за живота на филмовата легенда Стефан Данаилов. Все още лекарите от ВМА не съобща…Oct 18 2019vijti.com

„Ламбо няма търпение пак да е сред колегите си и любимите си студенти, но все още организмът му е твърде слаб и трябва да има търпение“, каза пред Lupa.bg приятел на Данаилов.

На обичания артист е предписана специална рехабилитация, която да възстанови дишането му. Процедурите ще продължат около месец и включват специални дихателни гимнастики, инхалации и специфичен масаж. С тях Ламбо трябва да започне да издишва стабилно и уверено, за да не се налага да бъде подпомаган допълнително.

Паралелно ще започне и двигателна рехабилитация заради счупването на бедрената кост през лятото. Тогава в Бургас на Стефан Данаилов бе поставена изкуствена става.

Същевременно лекарите имат предвид, че имунната система на актьора е много отслабена и затова той трябва максимално да бъде щаден. Придружаващите заболявания на Ламбо също са сериозни и затова специален лекарски консилиум решава всяка стъпка от лечението му.

Доведеният син на актьора – Росен Цанков вчера потвърди, че баща му е в съзнание, контактен е и дори искал да се прибира вкъщи, за да гледа мачове на „Челси“.

“Скъпи приятели, много съм щастлива да ви кажа, че Стефан излезе от комата. Контактен е, диша самостоятелно и е много по-добре. Даже иска да се прибира у дома. На лекарите от ВМА – огромно благодарим!”, написа вчера и лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си във фейсбук.

Мастера бе приет по спешност във ВМА в началото на месеца заради затруднено дишане, но в сряда състоянието му се влоши и бе интубиран. Както Lupa.bg съобщи той изпадна за кратко в кома.

От началото на септември Данаилов се лекуваше във военния санаториум в Хисаря, след като през август при инцидент във вилата си в Приморско счупи крак. Източник: ЛУПА

Стефан Данаилов изпадна в кома: Големият актьор бере душа във Военномедицинска академияГолемият актьор бере душа във Военномедицинска академия, дробовете му се пълнят с вода
Големият Стеф…
Oct 16 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!