„Няма такава държава“ вече започна да се чисти: Хората на Слави Трифонов коментираха, че не са имали достатъчно време и ресурс за проверка на всеки един от хората по места

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Неофициално представители на партията на Трифонов коментираха, че не са имали достатъчно време и ресурс за проверка на всеки един от хората по места, особено в по-малките общини
За четири дни от създаването си партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“ вече се освободи от двама от учредителите си и хора, сочени за контакт при събирането на кандидати за членове. Преглед на сайта на учредената в събота формация показва, че и днес той е обновен и вече от хората за контакт по места липсват двама души – Руди Синапов от Пазарджик и Васил Маргин от Сапарева баня.
Неофициално от партията потвърдиха, че двамата вече не са сред хората във формацията, тъй като са се оказали кандидати за общински съветници в съответните общини, пише Дневник.
Милен Цветков се връща на екран при Слави Трифонов: ТВ водещият със свое собствено предаване в новия проект на ДългияТВ водещият Милен Цветков се завръща на екран със свое авторско предаване в новия проект на Слави Тр…Oct 9 2019vijti.com

От по-малко от два дни формацията има сайт, в който са публикувани имена и контакти на хората, до които могат да бъдат подавани молби за партийно членство. Проверки показаха, че Синапов, който е действащ общински съветник, избран от листата на „Реформаторския блок“, сега е кандидат за общински съветник от коалиция, оглавявана от БСП. В нея в Пазарджик влизат Земеделски народен съюз, Партия на зелените, Социалдемократическа партия, НФСБ, Движение за радикална промяна „Българска пролет“. Синапов е на седмо място в листата. В същото време той беше и посочен като координатор на партията на Трифонов за Пазарджик.
Васил Маргин от Сапарева баня, който също беше сред хората, обявени от „Няма такава държава“, пък е водач на листата на местна коалиция начело с ВМРО. Днес и двамата вече не фигурират като хора на формацията, се вижда от обновения сайт.

Проверките на хората се позабавили
Неофициално представители на партията на Трифонов коментираха, че не са имали достатъчно време и ресурс за проверка на всеки един от хората по места, особено в по-малките общини. Затова такива проверки текат също в момента и се взимат бързи решения, включително на база публикации в медии и социални мрежи. Всеки от сигналите се проверява.
Засега практиката показва, че най-бързият начин човек да бъде изваден от редиците на „Няма такава държава“, е да е настоящ кандидат за местните избори. Независимо в каква листа и на кое място. От формацията коментираха, че няма как сред тях да има хора, които и преди са се занимавали с политика, партийци, участници в местната власт. Но не и да бъдат обвързвани с настоящи кандидати.

В момента в партията проверяват и други сигнали за местни ръководители, като са поискани и разяснения от засегнатите, но до момента съмненията не са потвърдени, а хората са цитирали включително и оправдателни резултати от проверки на държавни органи през годините.
Без особено известни лица по места
Впечатление на пръв поглед прави, че повечето от координаторите по места не са известни в партийните среди или досега не са се занимавали сериозно с политика. Във Варна като човек за контакт е посочен Александър Тодоров – бивш общински съветник от СДС, бивш ръководител на младежкото СДС и кандидат за депутат от ОДС. В момента е управител на няколко фирми.

В Стара Загора представител е Жоро Христакиев от Движение „Днес“ – движението, което събираше подписите за референдума на Трифонов. В Хасково за „Няма такава държава“ ще работи Денислав Димитров, който беше кандидат-депутат от „Движение 21“.
Интересен е и координаторът в Бобошево – Венцислав Цветин, за чиято съпруга местни хора и публикации твърдят, че е спечелил над 4 милиона от тотото през 2013 г. През 2015 г. Цветин, който е бивш полицай, се явява на местните избори и се кандидатира за кмет на Бобощево като независим. Той се изправя, включително срещу брат си Райчо Цветин, кандидат от „Атака“, като и двамата печелят по около 15 на сто подкрепа.
Според сайта партията на Слави Трифонов има 12 души в София, които ще събират молбите за членство. Немалко са и хората в областите Велико Търново, Враца, Плевен, Русе, Стара Загора.

Изключване от партията при „безпринципна търпимост“ към корупцията
Според устава на партията, качен на сайта, заявленията за членство ще се изпращат до Арбитражно-контролната комисия, която ще ги разглежда до два месеца и тя може да препоръча някой да не бъде приеман във формацията. Членство ще може да се прекратява например пpи „нaличиe нa oбocнoвaни cъмнeния зa ĸopyпциoннo пoвeдeниe или бeзпpинципнa тъpпимocт ĸъм пoдoбнo пoвeдeниe и пpи извъpшвaнe нa дeйcтвия, ĸoитo нaĸъpнявaт обществения образ и доброто име на партията, неизпълнение на решения на ръководните органи на партията“.
Членството автоматично ще се смята за прекратено в случай на явяване на президентски, парламентарни, за европейски парламент или местни избори в листа на друга партия или като кандидат на такава. Не се допуска и явяване като независим кандидат.

Засега не е ясно какъв ще е членския внос, а това ще се определи с правилник за прилагане на устава. Партията ще приема и симпатизанти, които вече могат да попълват електронна форма за членство на сайта.
Партията ще може да печели и от аудио-визуални материали
Сред средствата, чрез които партията планира да събира средства, са също „издателска дейност, авторски права и ползване на интелектуална собственост, както и от продажба и разпространение на аудио и аудиовизуални материали с партийно-пропагандно съдържание“.
Според закона в срок до три месеца от учредителното събрание на партията, трябва да бъдат подадени документи за регистрация в съда. Който от своя страна трябва да се произнесе дали ще регистрира партията в рамките на един месец. Освен уставните документи и списък на поне 500 учредители, формацията трябва да предостави и списък на поне 2500 членове.
Според устава на партията седалището й е в София на ул.“Одрин“ 70, ет. 7, ап. 18.
Източник: dunavmost
Отлюспени от десетки партии градят структурите на Слави ТрифоновПартията на Слави Трифонов „Няма такава държава“ вече започна набирането на през районните координат…Oct 9 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!