Всяка домакиня трябва да знае този трик: Какво се слага в тестото за палачинки, за да станат копринено тънки, без да се разкъсват

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сигурно и вие сте чували репликата, че идеалните палачинки трябва да са тънки като вестник.
Е, ако сте се опитвали безуспешно да ги приготвите, днес ще ви кажем какво точно да сложите в тестото, за да са наистина копринено меки и тънички, при това без да се разкъсват при пърженето.
Копринено тънки палачинки
Продукти:
вряла вода – 1,5 чаши;
Неустоими палачинки с канела: Вкусен спомен от щастливите детски дниБезспорно палачинките ни напомнят за щастливите детски дни. Днес сме решили да си приготвим точно та…Aug 7 2019vijti.com

прясно мляко – 1,5 чаши;
яйца – 2 броя;
брашно – 1,5 чаши (тестото трябва да е по-редичко);
масло – 1,5 супени лъжици;
захар – 1,5 супени лъжици;

сол – 0,5 ч.л.;
ванилия.
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, добавете солта и ванилията. След това разбийте сместа, добавете млякото и постепенно добавете брашното. Без да преставате да биете, налейте разтопеното масло и след това – врялата вода на тънка струйка.
Оставете тестото да почине за половин час, така че всички съставки хармонично да се смесят. След това започнете да пържите палачинките. Пържете ги на сгорещен тиган, като изливате сместа на тънък слой, изчакайте 1-2 минути (влагата излиза от повърхността на палачинката) и след това я обърнете.

Между другото, ако тиганът ви не е със специално покритие, трябва да го намажете с малко олио – нанесете го с памуче или домакинска хартия върху цялата повърхност.
Съвсем скоро ще си имате цяла купчина от най-нежните и тънки палачинка. А плънката е по ваш избор!
А сега още една рецепта за вкусни домашни палачинки:
Вкусни палачинки вкъщи се хапват по всяко време. Палачинките са ми в раздел за бързо реагиране. Стават за закуска, за десерт, ако ме изненадат гости… или ей така, че нещо вкусно ни се похапва. Вкъщи всеки си има предпочитания с какво да ги яде. Може да ги хапвате и само с шарена сол.

Затова имам подръка всякакви сладка, конфитюри, мармалади и разбира се мед и шоколад. Напоследък често ги похапваме в комбинация от фъстъчено масло и мед или конфитюр. Това е наистина една чудесна комбинация, която горещо ви препоръчвам.
Необходими продукти за домашни палачинки:
500 мл. студено прясно мляко, 4 едри яйца (при по-дребни слагам 5), 1/2 чаена лъжичка сол, 1 супена лъжица захар, 1 равна чаена чаша брашно (чашата с вместимост от 250 мл.), 50 мл. олио.
Още: тиган с незалепващо покритие. Този, който ползвам е с диаметър 20 см.

Приготвяне: разбийте с миксер прясното мляко, яйцата, солта, захарта и брашното до пълна еднородност. Добавете олиото и разбъркайте на ръка. Оставете сместа да почива около 5-10 минути. Сместа трябва да не е много гъста, за да станат тънки и фини вашите палачинки.
Загрейте тиган с незалепващо покритие. Може много леко да намаслите за първата палачинка, ако се притеснявате да не залепне. Изсипете 1 средно голям черпак от сместа и разлейте по дъното на тигана да разпределите равномерно сместа. Печете палачинката около минута и обърнете от другата страна. Втората страна запечете около 30 секунди. Слагайте палачинките една над друга. Така се запазват топли до момента на сервиране.
Поднесете топли вашите палачинки като добавите богат избор от пълнежи – сладки или солени.
Източник: За жената
Апетитни предястия с царевица за вашата трапезаЦаревицата е сред най-обичаните летни зеленчуци и дори само сварена, тя е същински деликатес. С нейн…Sep 6 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!