Нови разкрития за подкупните пловдивски даяджии, изнудвали собственик на известна месарска фирма

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Обвинените в подкуп инспектори на ДАИ-Пловдив изнудвали собственик на известна месарска фирма, стана ясно по време на гледане на мярката им за неотклонение днес, съобщава „Фокус“.
В ролята си на свидетел Стоян Къртев, собственик на месарската фирма, разказал, че е бил изнудван за пари и месни продукти. На уговорена среща на паркинг на бензиностанция той е трябвало да занесе 300 лева и месни продукти – салам и луканка.
Друга свидетелка – Радосвета Дончева, пък разказала, че и са били поискани също 300 лева, които е трябвало да остави в тоалетната на сградата на ДАИ.
Мениджърът на Стоянка Мутафова обяви официално здравословното й състояние: Жълти сайтове трупат кликове с фалшиви новини за кончината на голямата актриса„Стоянка Мутафова е жива и здрава, в момента съм до нея и обсъждаме нейните творчески изяви”. Това о…Oct 2 2019vijti.com

Сумите, които фирмите трябвало да плащат, са били в размер от 1500 до 1800 лева.
Тримата служители на ДАИ-Пловдив – Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев, са били следени със СРС-та от 29 май тази година.
Те водили активни разговори с транспортни фирми, на които извършвали проверки, като ги привиквали в сградата на ДАИ и им обяснявали, че имат нарушения, като нерегистрирани превозни средства и че техни водачи няма удостоверения за професионална квалификация.

Вместо да им пишат актове, те са искали подкупи, обясни в залата наблюдаващият прокурор Георги Гешев.
От централата на ДАИ установили, че всички тези фирми са имали действителни нарушения, които са били прикрити.
Днес тримата бяха оставени в ареста с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Съдия Екатерина Роглекова прецени, че има достатъчно доказателства по делото и отхвърли искането на адвокатите на обвиняемите за налагане на парична гаранция.

Служителите на ДАИ – Пловдив са разследвани и за подкупи, събирани от таксиметрови компании. Само преди 6 месеца Окръжна прокуратура – Пловдив и Икономическа полиция проведоха мащабна акция, при която атакуваха офисите на четири от най-големите превозвачи в града. Бяха обискирани таксиметровите компании „Рин Транс”, „Легия Груп”, „Бали Груп” и „Макс -76”, а шефовете на дружествата Стефан Балимезов и Емил Кондов – Доктора бяха арестувани. Оказа се, че над 1000 таксита в Пловдив са на бандити, регистрирани за различни криминални прояви. В много от случаите служители на ДАИ – Пловдив са посредничили за издаването на шофьорски книжки на кандидат-таксиджии, предимно от ромски произход.
Източник: Блиц
Дойче Веле с много лоши новини след фалита на „Томас Кук“: Догодина ще е още по-злеБританските туристи в Гърция са сигурни, че все някак ще се върнат у дома. За гърците, които се издъ…Sep 29 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!