Какво се случва с жената-сензор след пожара: Слагат кожа от краката на Мая Попова по изгорелите ръце

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лекарите, които се грижат денонощно за тежко пострадалата при пожар Мая Попова, са взели кожа от краката й, за да покрият изгорелите ръце, научи единствено Lupa.bg от близки до жената-сензор.
Дясната ръка на феномена е пострадала повече при огъня в семейната й къща в Созопол. Инцидентът стана вечерта на 13 септември на ул. „Н. Вапцаров” №10 в морския град, където бившата телевизионерка живее през последните две години заедно с дъщеря си.
По време на пожара Мая Попова била сама на втория етаж и най-вероятно е спяла. Момче и момиче, които случайно минавали по улицата видели гъсти кълбета дим да излизат от прозорците и се развикали за помощ. Мая била извадена в много тежко състояние от горящата сграда.
Оперираха жената-сензор Мая Попова – дъщерята на бившия премиер Димитър ПоповЖената-сензор Мая Попова е оперирана успешно, след като претърпя пожар и получи 40 процента изгаряни…Oct 2 2019vijti.com

„И в момента журналистката е на системи и в бинтове, които се сменят през ден заради дълбоките рани. Лекарите не й позволяват да гледа телевизия, нито да използва мобилен телефон. Има и добра новина, ако може да използваме такова определение – изгараняата на Мая Попова не са 40%, както бе съобщено в първите дни след трагедията, а „само” 30. В момента медиците обмислят дали да я подложат на втора операция”, уточни читателят на Lupa.bg, запознат с драмата.
„Над пострадалата тв журналистка неотлъчно бди дъщеря й Чара.

Синът й Живко от години живее в САЩ и още не е успял да се прибере, за да се погрижи за майка си”, уточни източникът ни.
Биографията на Мая Попова е наистина впечатляваща. Баща й се казва Живко Попов – роден в Бургас през 1930 г., завършил е икономика, след което започва работа като секретар в посолството ни в Лондон, агент на ДС. От 1974 г. е началник отдел „Кадри“ в МВнР.
През 1976 г. става зам.-министър на външните работи и до смъртта на Людмила Живкова през 1980 г. той е нейната дясна ръка и най-близък довереник.

През 1981 г. е арестуван, след като се разбира, че липсват 6,5 млн. лв. от общо 9 млн. лв., определени за честването на 1300-годишнината от създаването на българската държава. Живко Попов е осъден на 20 години затвор за присвояване в огромни размери. През 1990 г. е амнистиран. Самата Мая Попова завършва гимназия в Лондон, а след това Кралската академия по драматични изкуства, ВИТИЗ и „Социология“ в Софийския университет.
Започва работа в БНТ. През 1981 г. ражда дъщеря си от сина на друга видна личност от времето на Тодор Живков – Цветан Бояджиев, пряко подчинен на шефа на УБО ген. Кашев.

По нейни думи, той умира при странни обстоятелства, вероятно отровен от тайните служби, тъй като е държал в себе си секретна информация за правителството.
Според самата Попова в епикризата преди смъртта му пишело, че е болен от рак на черния дроб, но тя е сигурна, че смъртта не е била естествена. Това се случва през 1984 г. Година по-късно Мая Попова се развежда със съпруга си Лъчо.
Източник: Лупа
Спасителите на жената-сензор проговориха: Мая Попова стенела „Защо ми трябваше това“Попова дължи живота си на млад мъж и жена, които първи се притекли на помощ, реагирали адекватно, за…Sep 17 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!