Фандъкова опъна бръчки за изборите: Столичната кметица пръсна 1000 лева за разкрасителни процедури

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Столичната кметица и кандидат за пореден мандат Йорданка Фандъкова опъна бръчки за изборите, видя репортер на Lupa.bg. Преди няколко дни тя е започнала програма за стягане на лицето, която отнема няколко часа, разпределени в различни процедури.
Разкрасяването става в елитна столична дерматологична частна клиника на бул. „Черни връх“. Цената само за стягане на лицето и шията при специалистките там е 750 лева, но Фандъкова се е поглезила с още няколко допълнителни терапии, които по обещанията им, щели да й гарантират дълготраен ефект.
Запознати твърдят, че Фандъкова се е консултирала с бившата шефка на дерматологичната клиника на ВМА проф. Мирослава Кадурина, която е гост-лектор в клиниката, избрана от кметицата.
Манолова обвини Фандъкова в нагласяне на обществени поръчки за 80 милиона леваИскам да повдигна темата за поредните обществени поръчки, обявени от Столична община чрез нейните тр…Sep 21 2019vijti.com

Преди нея любимката на премиера Бойко Борисов рядко сядала на стола за процедури, различни от обикновените прически и маникюр. Факт е обаче, че на предизборния плакат за кандидатурата й за настоящите избори си личи, че има благоприятна промяна в лицето й и доста от фините линии са заличени, а кожата – изгладена и в добър тургор.
Припомняме, че наскоро Фандъкова „опрости” 634 000 лв. на наематели.
Поредна общинска далавера в София, разкрита от Lupa.bg! Редакцията ни се сдоби с таен доклад, изпратен директно на бюрото на кмета Йорданка Фандъкова, който показва огромни пропуснати ползи в „Район Младост” от несъбрани наеми. Става дума за точно 633 849,29 лева без лихвите, доказва документът, с който редакцията разполага.

Йорданка Фандъкова опъна бръчки за изборите

За съжаление парите са безвъзвратно загубени, понеже е изтекъл давностният срок за тяхното събиране. Одитът е приключил в края на май 2019 г. и е направен от дирекция „Вътрешен контрол” в столична община „Район Младост”.
По закон разкритата далавера е изпратена на отчет директно на кмета на София, районният – арх. Румен Русев, няма думата. Оттук обаче следите му се губят. Според нашият източник причината Фандъкова да спести публичното оповестяване на престъплението, което по буквата на закона попада в графата „особено големи размери”, е предизборната кампания. По същия начин бе прикрит и докладът за закононарушенията в размер на 16 млн. лева в общинското дружество „Чистота Искър”, за което сайтът Lupa.bg пръв съобщи.
Ето и резултатите от проверката по начина, записан от одиторите:
Несъбраните вземания от наематели на жилища за жилищен наем, които вече не може да се съберат, поради изтекла давност или поради смърт на лицето са в размер на 190 934,40 лева. Към щетата от тези несъбрани вземания следва да се добавят и прилежащите лихви.

Несъбраните вземания от наематели на жилища за такса битови отпадъци, които вече не може да се съберат, поради изтекла давност или поради смърт на лицето са в размер на 18230,33 лева. Към щетата от тези несъбрани вземания следва да се добавят и прилежащите лихви.
Несъбраните вземания от наематели на помещения, които вече не може да се съберат, поради изтекла давност са в размер на 126 975,34 лева. Към щетата от тези несъбрани вземания следва да се добавят и прилежащите лихви.
Несъбраните вземания от наематели на терени, които вече не може да се съберат, поради изтекла давност са в размер на 288 755,60 лева. Към щетата от тези несъбрани вземания следва да се добавят и прилежащите лихви.

Несъбраните вземания от наематели на паркинги, които вече не може да се съберат, поради изтекла давност са в размер на 27 183,95 лева. Към щетата от тези несъбрани вземания следва да се добавят и прилежащите лихви.
Изводите за начина на работа на общинската администрация, оставане на вас, нашите читатели.
Източник: Лупа
Секретен доклад: Фандъкова „опрости” 634 000 лв. на наемателиПоредна общинска далавера в София, разкрита от Lupa.bg! Редакцията ни се сдоби с таен доклад, изпрат…Sep 17 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!