Джок Полфрийман лети в понеделник за Австралия: Билетът на убиеца вече е купен, австралиецът има и пасаван

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Касапинът Джок Полфрийман вече има самолетен билет за Австралия, а пасаванът му е готов от понеделник.
Осъденият за убийството на българина Андрей Монов чужденец не прави планове за бъдещето си, предаде Нова тв. Килърът излетя от килията 6 години, 6 месеца и 25 дни преди края на присъдата си след решение на Софийския апелативен съд с председател Калин Калпакчиев, шеф на съда.
„Билетът ми за прибиране е купен, паспорт ще имам от понеделник. Полицаи, май от „Миграция“, са казали на служители от Австралия, че са загубени парите за билета, че нямало да ме пуснат да си тръгна“, каза той.
„Аз съм длъжен да напусна страната, защото имам наложена 5-годишна забрана да влизам в България. Което сега е малко абсурдно, защото стоя в Бусманци и чакам депортация“, заяви Полфрийман.
Родителите на Полфрийман се оплакаха на премиера на островната държава, искат да говори с БорисовВъншната министърка на Австралия Марис Пейн е спешила българската си колежка Екатерина Захариева да …Sep 27 2019vijti.com

„От 2015 г. до сегашния момент съм работил в затвора, давал съм уроци по английски език, също съм бил в администрацията като секретар“, допълни той.
Джок Полфрийман обяснява пред австралийски медии, че има готов паспорт от дни. Той обяснява, че австралийските консулски служители са му казали, че директорът на българския отдел за имиграция Николай Николов в сряда отказал да говори с тях за неговия случай, съобщава „Канбера таймс“.
„Българските власти, които са отговорни за задържането ми в затвора игнорират служителите на австралийското посолство. Това беше вчера. Не знам каква е ситуацията днес“, обяснява той пред Ей Би Си в четвъртък. Палфрийман допълва, че паспортът вече е наличен, но това не е достатъчно, за да му осигури свободата. „Служителите на посолството ми направиха нов паспорт в петък и го донесох в понеделник и официално копие беше дадено на имиграционния персонал в понеделник“, казва той.

И отсича: „Медиите в България са излъгани (когато политиците им казват), че веднага след като получа паспорт, ми е разрешено да напусна. Това не е вярно“, коментира Полфрийман.
Междувременно стана ясно, че родителите на убиеца на 20-годишния студент Андрей Монов са изпратили запитване до министър-председателя на Австралия Скот Морисън с молба да се намеси пряко в казуса по пускането на сина им на свобода. „Мисля, че това, което се случва, доби много ярки политически оттенъци“, оплака се Саймън Полфрийман пред местните медии днес сутринта.
„Наистина ще се наложи явно някой на много високо ниво като нашия премиер да се намеси от името на Джок, а може би дори и да вдигне телефона и да говори с Бойко Борисов, българския му колега“, заяви бащата на Джок -Полфрийман-старши пред Ей Би Си.
Източник: Лупа
Убиецът Полфрийман изнагля: Имам паспорт, властите пречатДжок Полфрийман обяснява пред австралийски медии, че има готов паспорт от дни. Той обяснява, че авст…Sep 26 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!