Съдия Калпакчиев е помилвал и втори убиец в един ден с Джок Полфрийман

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Шефът на Съюза на съдиите в България Калин Калпакчиев е пуснал предсрочно друг убиец, при това в един и същи ден с австралиеца Джок Полфрийман, съобщава сензационно в. „Телеграф“ в броя си от сряда.
Според вестника, който цитира свои източници от съда, заседанието се е провело в същия ден, в който е било насрочено и това за преразглеждането на помилването на австралиеца. Така Калпакчиев в рамите на часове е пуснал на свобода двама убийци – освен Джок, и Борислав Динков. Lupa.bg установи, че действително съдия Калпакчиев е уважил молбата на Динков да бъде помилван предсрочно.
Калин Калпакчиев и Весислава Иванова – в конфликт на интереси при освобождаването на Джок ПолфрийманРешението на тричленен състав на Апелативен съд-София да освободи 6 години, 6 месеца и 25 дни предср…Sep 24 2019vijti.com

Проверка на Lupa.bg установи, че Динков излежава 17-годишна присда за убийство на свой колега, извършено през 2008 г. в София. Той е бил само 8 години в затвора, тоест Калпакчиев му е „опростил“ великодущно цяло десетилетие! Схемата е същата – Съфийският градски съд първоначално е отказал на пандизчията предсрочна свобода, но той обжалвал пред Софийския административен съд. Калпакчив неизвестно по какви причини е решил, че килъра се е поправил, и разпорежда да го пуснат.
Помилването на Борислав Динков е не по-малко скандално от това на Джок Полфрийман. Оказа се, че въпреки че е бил осъден за убийство, той се е укривал цели 3 години от властите, за да не влезе „на топло“. Няколко години Динков е живял с чужда лична карта. Операцията по залавянето му е проведена в късните часове на 23 декември 2011 г. 31-годишният тогава Борислав Динков е бил открит в квартира в Смолян, в която пребивавал от почти 6 месеца.

Борислав Динков в нежна компания. Убиецът вече е на свобода с благословията на съдия Калпакчиев

Установено е, че апартаментът бил нает от подставено лице, а Динков е ползвал чужда лична карта, обявена за невалидна. Мъжът е осъден за извършено от него убийство и му е наложено наказание – 17 години лишаване от свобода.
Криминалистите работят по издирването му цели 3 години – от 16 декември 2008 г., когато на столичната улица “Филип Кутев” в двора на бившия винзавод бе открит трупът на 22-годишния Радослав Андреев, а при направения оглед по тялото му са открити следи от остър предмет. При последвалите оперативни действия се изяснило, че малко преди това той и Борислав Динков са били заедно, след което Динков изчезнал с лек автомобил “Фолксваген Голф”. Двамата са били колеги.
На практика Борислав Динков, който се е укривал цели 3 години, е лежал в затвора едва от края на 2011 г. – тоест само 8 години! За убийство, извършено по брутален начин…

Междувременно съдия Калин Калпакчиев вече цяла седмица не отговаря на медиите и както Lupa.bg съобщи, е заминал на почивка в Гърция. От „Атака“ вече поискаха оставката му, при това още преди да стане ясно, че той е помилва още един убиец.

Скандалният съдия Калин Калпакчиев, който масово пуска убийци на свобода
Източник: Лупа
Адв. Марковски разнищи абсурда, сътворен от Калпакчиев с освобождаването на убиеца Джок ПолфрийманРешението на апелативния съд е малко необичайно. Това заяви пред Bulgaria on Air адвокат Димитър Мар…Sep 24 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!