Затвориха Шумахер в скафандър: Легендата на Формула 1 се връща към живота след забранено експериментално лечение

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е изписан от парижката болница, където му беше приложена революционна терапия от световноизвестния сърдечен хирург Филип Менаше преди дни. От екипа на клиниката изтече информация, че легендарният състезател вече проявява признаци на живот и се е събудил от комата. Когато обаче се налагало да го извеждат навън, го транспортирали със скафандър, разкриват очевидци.
Сред тях е и журналистът на „Паризиен“ Ронан Фулгоас, който стана свидетел на приемането на германската легенда в болницата. „В редакцията знаехме, че Шумахер трябва да пристигне в тази болница „Жорж Пампиду“ на 9 септември. Не знаехме, разбира се, нито в колко часа, нито как ще бъде докаран. Знаехме обаче, че светилото Филип Менаше, който практикува в тази болница, го чака. Това ни беше проверената информация“, каза Фулгоас.
Михаел Шумахер е напуснал парижката болница: Проработи ли терапията за регенериране на мозъкаМихаел Шумахер е напуснал парижката болница. Там му беше приложена революционна терапия от световнои…Sep 13 2019vijti.com

„Моите колеги от редакцията бяха успели да разберат, че Шумахер два пъти е пребивавал в парижката болница през миналата пролет. И двата пъти е идвал с хеликоптер, който кацал в южно парижко предградие, само на няколко минути от болницата. В деня бяхме мобилизирали много журналисти около пистата за кацане, но там нищо не се случи. Аз бях убеден в моите източници на информация и знаех, че Шумахер ще пристигне в някакъв момент. Точно в 15:40 ч. в понеделник от мястото, на което се намирах в болницата, видях раздвижване. Не знаех какво точно се случваше, но си казах, че вероятно е свързано с Шумахер, и точно в този момент видях да качват една много особена болнична количка на първия етаж“, продължава журналистът. „Впечатляващо беше, че отникъде не се виждаше пациентът. Около него имаше окачена цяла мека конструкция в синьо, която напълно прикриваше тялото и лицето му. Приличаше на скафандър.
Около десетина души вървяха до количката, а това е доста необичайно. В една болница, когато се премества пациент, обикновено се виждат тялото и лицето му и обикновено има само санитар, който бута количката.

А сега бяха десетина души около нея“, допълва свидетелят. „Едните бяха охрана от болницата. Другите обаче видимо бяха бодигардове. Всички със слушалки в ушите и непрекъснато предаваха информация на някого. Сцената продължи около 20 секунди. Аз се намирах на около 10 метра от въпросната болнична количка“, споделя Фулгоас.
По същия начин Шумахер бил транспортиран и при изписването си от болницата след тежката интервенция, която е експериментална и не е позволена почти никъде в света. Сега се очаква шампионът да бъде подложен на терапия, която да го върне към нормалния живот.
Легендата на Формула 1 пocтрaдa тeжкo прeз дeкeмври 2013 гoдинa, кoгaтo удaри глaвaтa cи в cкaлa при cки инцидeнт във Фрeнcкитe Aлпи. Oттoгaвa инфoрмaциятa зa cъcтoяниeтo му e изключитeлнo ocкъднa пo жeлaниe нa нeгoвoтo ceмeйcтвo.
Източник: Ретро
Le Parisien: Михаел Шумахер е излязъл от коматаСедемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е в съзнание, съобщава френския вестник Le Parisi…Sep 11 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!