Дъщерята на голямата Невена Коканова се омъжи: Актрисата не доживя да види зет и внук

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Единствената дъщеря на първата дама на българското кино Невена Коканова е минала под венчилото. Тя се казва Теодора и е известна с фамилията на баща си Любомир Шарланджиев. Теодора вече се представя и води по документи като Митова.
За жалост обаче, покойната ѝ майка не доживя да я изпрати до олтара, нито да се запознае със зет или да гушне внуче. Макар Теодора да е далеч от сферата на изкуството, продължава да се стреми името ѝ да не потъва в забрава. За щерката на Коканова се знае, че се занимава с доходоносен бизнес с дърводобив, който процъфтявал. Известно време се говореше, че наследничката на голямата актриса се подвизава отвъд границите на България, но всъщност заедно със съпруга и сина си живеели у нас.
Невена Коканова: Онемях, когато незрящата Ванга набра само бели цветя за ЛюдмилаПред близки разказала, че заварила пророчицата ужасно разстроена от внезапната смърт на Живкова Личн…Jul 28 2019vijti.com

Родената през 1974 г. дъщеря на голямата актриса в публичното пространство е известна и като една от ковчежничките на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Тя е завършила икономика и след като напуска Сараите, се замогва. Освен мастит бизнес, щерката на Коканова придобива и два просторни мезонета в столичния квартал „Изток“, разполагащи с гаражи и мазета. С дърводобив Тейчето, както я наричат близките ѝ, се захванала, когато разпродала имуществото на майка си и натрупала нужния капитал.
Първото, с което дъщерята на кинолегендата се прости, беше емблематичната ѝ вила в село Иглика. Теодора решила да се раздели с имота, защото ѝ напомнял за последните часове на майка ѝ през 2000 г.

„Не искам отново да си представям последните ѝ дни. С мама си говорихме за лятото, когато отново ще седнем под дървото на село и ще си споделяме истории. За тези разговори така и не се намери време. Нея вече я няма. Затова предпочитам да се радвам на имота отдалече“, казва щерката на Коканова. За щастие, къщата е откупена от близък до Невена човек – нейната най-голяма почитателка Кръстина Бербенкова.
Въпреки че познава баба си само от снимки и от разказите на Теодора, внукът на Невена Коканова е наследил изцяло таланта ѝ. Малкият Калоян вече се увличал по театъра и с интерес изучавал всички роли на великата актриса.
Източник: ретро
Кирил Аспарухов: Отидохме с Невена Коканова при Ванга със скрит касетофон, за да я запишем тайно, но тя го блокираКирил Аспарухов, най-известният варненски и национален, шоумен навърши 70 години. Накратко биография…Jun 15 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!