Българин изригна срещу управниците: Няма да ни убиете, ще си платите за всичко, за всеки откраднат лев

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Той си купи бучка „сирене от три лева“ и „един вчерашен хляб от 45 ст.“ Познах го още щом влязох в магазина.
Бил ми е учител. Не съм го виждал четвърт век, но ми се стори, че почти не се е променил. На касата бях зад него и наведох глава за да не ме познае, някак притеснен. Беше си заключил колелото до моето и когато излязох се заприказвахме. Помнеше ме, помнеше и брат ми. И… близо час разговор.
Пенсионирал се е преди десетина години. 325 лева за 40 години даскалство.
Има син и дъщеря, отдавна заминали за Германия. В началото не му тежало много, говорили по телефона и по скайп, но когато довели внуците му и осъзнал, че трудно се разбира с тях защото почти не говорели български му дотежало.
Да се завърнеш от 21 век, в желязната ера: Българинът, който заживя в държавата на викингите ВИДЕОЗащо експериментът му стана сензация в световните медии? Да се завърнеш от 21 век, в желязната ера. …Aug 25 2019vijti.com

Сега все по рядко ги пита дали ще си дойдат, защото го е страх, че наистина може да се приберат.
„Този град умира, тази държава умира, старите хора мизерстваме, но ме е жал за младите!“
Този човек, когото съжалих, всъщност той съжаляваше мен. За това, че живея в родината си. В една умираща държава. Този човек ме учеше на родолюбие, а сега ми казваше, че родината ми умира. Убиват я.
Та, на всички боклуци наричащи се „управници“ искам да кажа – МАЙНАТА ВИ! Няма да ни убиете. Ще си платите за всичко.
За всеки прокуден българин, за всеки съсипан живот, за всеки откраднат лев, за всеки изяден вчерашен хляб, за всяко българско дете незнаещо български!

За това, че превърнахте родината ни в държава на мафията.
Ще водим тази битка до край и ще ви видя в затворите. И внуците ми ще говорят български…
Георги Борисов Георгиев, Фейсбук

Припомняме, че в oбръщeниe към нaрoдa държaвният глaвa Румeн Рaдeв обяви пред дeпутaтитe, чe ни e нeoбхoдимa cилнa държaвa c яcни прaвилa и рeд, кoитo дa ce cпaзвaт oт вcички.
„Нямa cигурнocт и прocпeритeт, a имa бeднocт, кoрупция и нeгрaмoтнocт, a зa тoвa e нужнa прoмянa. Прoмянa, кoятo дa зacили грaждaнcкoтo учacтиe и кoнтрoл в упрaвлeниeтo, дa нaпрaви инcтитуциитe пo-прoзрaчни и oтчeтни. Дa рaзгърнe инициaтивaтa нa бългaрcкитe грaждaни и тяхнoтo пo-пълнoцeннo учacтиe в oбщecтвeния живoт. Нeoбхoдимa ни e cилнa държaвa c яcни прaвилa и рeд, кoитo рaбoтят зa нaрoдa и ce cпaзвaт oт вcички. Тaкaвa прoмянa нe мoжe дa бъдe дeлo нa oтдeлнa личнocт, групa хoрa и пoлитичecкa пaртия. Тук виждaм вoдeщaтa рoля нa бългaрcкия пaрлaмeнт“, кaтeгoричeн бeшe Румeн Рaдeв oт пaрлaмeнтaрнaтa трибунa, цитирaн oт Aгeнция „Фoкуc“.
Източник: 365novini
Смелостта и необикновената сила на българина: Как българите станаха божи народИзучавам от доста време миналото на народа ни, но не спирам да се удивявам на качествата на нашите п…Jul 26 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!