Лондон с временна схема: Българите, които имат намерение да започнат работа във Великобритания, все още имат шанс

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Българите, които имат намерение да започнат работа във Великобритания, имат още 4 г. шанс да го направят.
Лондон дава до три години право на престой в страната на гражданите на Евросъюза, които са пристигнали на Острова преди края на 2020 г. Това е временната схема, която ще замени свободното движение на хора, в случай, че Обединеното кралство и ЕС не се разберат за Брекзит.
Така хората, които са решили да живеят и работят във Великобритания и са пристигнали там преди края на следващата година, ще могат да кандидатстват за престой до декември 2023 г. в случай, че Великобритания и ЕС не се разберат и Brexit е без сделка.
Лесен начин за печалба: Нашенки и румънки натрупаха огромни суми от обири по улици и магазини във ВеликобританияБанди от добре обучени български и румънски жени печелят по 20 000 британски лири на месец от обири …Jul 14 2019vijti.com

Правителството се надяваше напълно да прекрати свободното движение на граждани на ЕС при Brexit без сделка, но явно се е отказало от това намерение, пише BBC.
Свободното движение на гражданите на ЕС обаче няма да приключи автоматично в резултат на Brexit без сделка, защото правото на ЕС ще продължи да се прилага, докато неговото правно основание не бъде отменено.
Новата схема ще бъде отворена за Европейското икономическо пространство и швейцарските граждани, както и за „близкото им семейство“, които се преместват във Великобритания за първи път, се казва в съобщение на правителството.
От него става ясно още, че процесът на онлайн кандидатстване „ще бъде прост и безплатен“.

Междувременно гражданите на ЕС, които вече живеят в Обединеното кралство, имат право до 31 декември следващата година да кандидатстват по схемата за уседналост на ЕС.
Обявявайки новата схема, вътрешният секретар Прити Пател заяви, че „по-строгите проверки и прекратяването на свободното движение, както е в момента“, ще помогнат на Обединеното кралство да си върне контрола над границите.
„В бъдеще ще въведем нова имиграционна система, базирана на точки, изградена около уменията и таланта, които хората имат, а не откъде са“, добави Пател.
Схемата за уреждане на правата на ЕС има за цел да регистрира граждани на ЕС във Великобритания, които искат да останат в страната.
Към юли само една трета от очакваните 3,3 милиона граждани на ЕС, базирани в Обединеното кралство, са кандидатствали.
Източник: trafficnews
Знаете ли, защо във Великобритания използват две отделни кранчета за вода: Причината е интереснаСветът е пълен с традиции, които изглеждат странни и необясними за чужденците. Една от тях са мивкит…May 20 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!