Ако искате да ви върви и лошият късмет да остане само спомен, пазете в тайна тези 7 неща

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пазете в тайна тези 7 неща, за да бъдете щастливи!
Можем да научим много от опита на индийските мъдреци. А именно, ето какви подробности от живота ни трябва да пазим в тайна.
Този свят се основава единствено на истината, но изисква баланс, така че мъдреците предупреждават за някои неща, които е по-добре да бъдат пазени в тайна.
Например, те смятат, че някои неща не трябва да се обявяват предварително и че за всичко си има време.
Има време за пълна откритост, но и има време за тайна. Един възпитан човек знае как да се държи в една или друга ситуация.
С други думи, тайната – не е лъжа, а просто един от аспектите на културното поведение.
Колкото повече демонстрираш щастието си пред останалите, толкова по-кратко ще му се радвашЧешмата на щастието се намира в България: Изворът, известен като Живата водаНа 40 километра от София…Aug 24 2019vijti.com

Първо
Няма нужда да разгласявате вашите дългосрочни планове. Мълчете, докато тези планове не бъдат изпълнени. Всяка наша идея не само не е идеална, но има някои много слаби страни, по които, ако се удари, могат да бъдат унищожени.
Второ
Човек не трябва да разказва за добрите си дела. Доброто дело е рядкост в този свят, така че трябва да се пази като зеницата на очите. Не се възвеличавайте за добрите дела. Подобно отношение може да ви направи горди, което не е хубаво.

Трето
Трето, не оповестявайте своя аскетизъм. Не е необходимо да се говори за ограниченията за хранене, сън, правене на секс и т.н. Физическият аскетизъм има полза само ако е в хармония с емоционалния компонент.
Четвърто
Четвъртото нещо, за което трябва да мълчите – вашата смелост. Да, това е чудесно, но ни се дава като тест и изпит. Всеки ден се сблъскваме с различни житейски тестове.

На някои им се дават истински изкушения, на някои вътрешни. Виждат се външните изкушения, затова хората получават награди, а преодоляването на вътрешните изкушения никой не забелязва, така че за тях не се получават никакви награди.
Затова, мъдреците увещават героите с явни победи да изразят уважението си към героите с вътрешната борба и да похвалят техните постижения.
Пето
Петото нещо, което не трябва да се оповестява – духовното просветление. То е само ваше и не трябва да бъде споделяно с никого. Разкрийте го, само когато е наистина необходимо.

Шесто
Това, което не трябва да се споделя, са домашните спорове и семейният живот.
Запомнете: колкото по-малко говорите за проблемите със семейството си, толкова по-силно и стабилно ще бъде. Кавгата е освобождаване на отрицателната енергия, натрупана в процеса на комуникация.
Колкото повече говорите за проблемите си, толкова повече вярвате в тях.

Седмо
Това са грозните думи, които сте чули от някого. Обувките могат да се изцапат на улицата, а така ще изцапате и умът.
Човекът, който като се прибере вкъщи, говори за всички лоши неща, които е чул на улицата, не се различава много от човека, който се прибира и не събува калните си обувки.
Източник: Букварче
Чрез думите сами си причиняваме нещастие и болести: Някои неща, които не изглеждат като случайностиНе знам дали вярвате в силата на положителното и съответно отрицателното мислене и в това, че само н…Aug 18 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!