Традиции и обичаи: Много лошо се пише на жените, които изневерят на мюсюлмани

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

За съвременен човек, възпитан в европейска държава, отношенията на източните хора може да изглеждат доста странни. Повечето от нас знаят, че в държави, доминирани от исляма, жените са малко ограничени в правата си.
Днес ще поговорим за това, на какво се основават източните отношения и как мюсюлманите се отнасят към изневярата.
Мюсюлманските обичаи
Данните са категорични, че изневярата и разводът са изключително редки в ислямските страни. А абортът е забранен от закона. Всичко това се случва поради факта, че хората свещено спазват древните обичаи, които са на повече от сто години.
Жена, омъжена за турчин, разказва за живота си в ИстанбулСветлана е руска блогърка, която с чувство за хумор нарича себе си „съпруга на турски султан.“ Тя жи…Aug 16 2019vijti.com

Ако мюсюлманинът противоречи на закона, това ще доведе до затвор и други наказания.
Жените в мюсюлманските държави имат ясна роля, която те поддържат в продължение на много векове. Една съпруга от исляма трябва да ражда и отглежда деца, да се занимава с домакински дела и да пази огнището.
Мюсюлманката трябва да уважава мъжа си и да бъде негова вярна съпруга. От нея се изисква също да почете родителите си и родителите на съпруга си.
Изневеряващата съпруга

Изневярата според мюсюлманите е сексуалната връзка на жена с мъж, който не е нейният съпруг. Изневярата обаче в мюсюлманските страни се среща доста рядко, поради строги закони, но не само заради тях.
Факт е, че момичетата, отгледани и възпитани в традициите на исляма от най-ранна възраст, се готвят само и основно за това някой ден да станат нечия съпруга. Още от детството са били научени, че човек трябва да живее според религията и това, че да предадеш съпруга си, е грях.
Ако започнете от Корана, изневярата е един от най-тежките грехове. В някои мюсюлмански страни за подобно действие жените са брутално екзекутирани на обществено място, като предупреждение към другите представителки на слабия пол.

Съдебен спор
Подобен метод в съвременността не е толкова често срещан. Ако обаче е извършено предателство в брачната двойка, тогава случаят се разглежда от адвокат, съдия, четирима души от неутралната страна, които имат безупречна репутация, и няколко свидетели.
Ако една жена изневери на съпруга си, тя ще бъде наказана с камшик, но само ако те докажат деянието.
Свидетели, които дават невярна информация и клеветят жена, също могат да бъдат наказани.
Ако не е имало свидетели на деянието и по никакъв начин не може да се докажете предателството й, тогава жената няма да бъде осъдена.

Ислямът не позволява линчуване
Според исляма предаването на мюсюлманка е голям грях. Коранът обаче не позволява линчуване.
Съпругът не трябва да я наказва сам. Ако мъж на обществено място клевети жена си, но няма доказателства, тогава той ще бъде наказан с 80 удара с камшик.
Страшното е, че в някои страни смъртното наказание все още е разрешено.
От момента на развода съпругът престава да издържа бившата си жена. Днес има много привърженици на подобни случаи на развод.

Двойките, в които съпругата е призната за невярна, се съветват да прекратят официалната си връзка. Това обаче се случва, ако съпругът е заподозрял изгората си в предателство, но няма директни доказателства за вина. Съпругът има право да подаде молба за развод, като по този начин разреши въпроса мирно.
Източник: jenata.blitz.bg
Истината от първо лице: Какво е да си жена в ТурцияДа ви заведа на разходка из улиците на мистериозна Турция, която като типичен съсед, съществува там …Aug 28 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!