Домашните рецепти на баба Рада ще ви държат здрави и във форма всеки ден

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Срещу възпаление
Извлек от тиквени семки – 20 г счукани семки се попарват с чаша вряща вода, киснат 40 минути, прецеждат се. Пие се по половин чаша 2 пъти на ден преди ядене.
За предпазване от склероза на простатата
Извлек от една глава лук на чаша топла вода се пие по 1 с.л. 3-4 пъти на ден. Помага за възстановяване на потентността и нормализира изработването на сперматозоиди.
Чакръкчия от Стара Загора лекува много хора със златните ръце – знае точно как и къде да пипнеСъвременната медицина ги отрича, бабите и дядовците обаче се кълнат в тях. Съюзници са им и тези на …Aug 27 2019vijti.com

При сърдечносъдови заболявания и хипертония
Помага смес от 500 г лимони, заедно с кората, но без семките, 500 г плодове от шипка, също без семена, и 500 г червена боровинка. След това към тях прибавете 500 г пчелен мед. Всичко внимателно разбъркайте и оставете сместа да престои 1 денонощие. Съхранява се в хладилник и се приема 3 пъти на ден по 1 с.л. 15 мин. преди ядене.
При разширени вени
Сокът от 1 глава кромид лук се сипва в стъклено шишенце. Смесва се с една водна чаша течен вазелин.

Вените се мажат с леко масажиращи движения всеки ден.
При отоци на ръцете и краката
Обелете картоф от кората, настържете го и наложете получената мека каша на отеклите места в продължение на 15-20 минути. Компресът може да се стегне с памучен плат или хавлиена кърпа.
При хемороиди с кръвотечение
Приготвя се смес от 30 стръкове от водно пипериче, 20 г цвят от лайка, 20 г плод от резене, 20 г листа от сена и 20 г кори от зърнастец.

Една-две чаени лъжички смес се запарват с 250 мл вряща вода. След 15 минути чаят се прецежда. Пие се сутрин и вечер по една чаена чаша.
При разтегнато сухожилие
Колкото може по-често правете горещ млечен компрес, сменяйки го, след като изстине. Може да приготвите и смес от 2 части олио и 1 част пчелен восък, която се кипва на слаб огън, добре се разбърква и се поставя на повреденото място с превръзка от тази смес, като се сменя на всеки 6-8 часа.
При бъбречнокаменна болест

Коса от царевица (от 2-3 царевици) се вари в 500 мл вода, докато остане наполовина. Пие се на гладно, а още по-добре – през деня при жажда. След пиене болният трябва да се разхожда в продължение на половин час.
Прилагайте тези рецепти и ще си гарантирате дълъг и щастлив живот без болка.
Източник: ретро
Съветите на проф. Мермерски: Краставицата лекува 8 болестиАко иска да живее дълго и да е здрав, българинът трябва да се прекланя най-вече пред плодовете, зеле…Aug 27 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!