Заловиха избягалите затворници: Беше като в екшън филм, разказват очевидци

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Двамата бегълци от затвора в Стара Загора бяха заловени днес, науч Lupa.bg. Информацията бе потвърдена от МВР. Около 18,30 часа при спецоперация на полицията край Хасково са задържани двамата бегълци от затвора в Стара Загора. Това са Василе Морару на 25 години и Александр Хаджи на 31 години.
„Всичко се разигра пред нас. Беше като в екшън филм. Изведнъж спряха движението. Появиха се 5-6 маскирани полицаи, отвориха кола, от която изкараха двама мъже и ги натръшкаха на земята. Всичко продължи не повече от 20-ина секунди“, разказаха очевидци на акцията по залавянето на молдовските граждани, цитирани от местен сайт.
Една от най-мрачните фигури от времето на социализма доживя до 89 годиниНиколай Газдов е една от най-мрачните фигури от времето на социализма. Името му изплува веднага след…Apr 29 2019vijti.com

Двамата молдовци изчезнаха от затворническо общежитие от открит тип „Стара Загора“ след 15 часа в събота. Те са успели без проблем да преодолеят оградата на затворническото общежитие. В момента на бягството 25-годишният Василе Морару е бил с къси панталони, бял потник и сини маратонки. Александр Хаджи пък е бил облечен с къси панталони и черна тениска. Мъжете са били осъдени заради взлом на банкомати. По данни на разследващите, задигнатата сума възлиза на близо 90 000 лева.
Припомняме, че двамата бегълци от затворническото общежитие в Стара Загора – молдовците Василе Морару и Александър Хаджи, най-вероятно са изчезнали през задния вход, тъй като там охраната е слаба.

Това предположи пред Lupa.bg Димитър Бонгалов, шеф на дирекцията „Национален превантивен механизъм и основни права и свободи на човека“ към омбудсмана Мая Манолова.
През деня общежитието е отключено, нощно време се заключват коридорите. Когато затворниците излизат на външни обекти да работят, често са без надзиратели. Затова винаги има риск от бягство. Няма нужда оградата да се прави по-висока, тъй като служи единствено да не се внасят алкохол и мобилни телефони“, коментира Димитър Бонгалов.
По думите му, за да се ограничат бягствата, трябва да се назначат повече социални работници, които да променят нагласите на лишените от свобода.

„В пловдивския затвор имаме двама мъже с доживотна присъда, които след работа със социални работници не искат от специален режим да преминат на по-лек. Във Варна пък затворник не пожела да излезе на свобода, след като излежа наказанието си”, разказва експертът.
Той предполага, че бегълците от затворническото общежитие в Стара Загора ще се проявят отново и така ще бъдат заловени.
Двамата молдовци излежават присъда от 4 години и 8 месеца. 24-годишният Василе Морару и 30-годишният Александър Хаджи, заедно с 23-годишният им сънародник Дионис Коджукаро, са осъдени за взривяването на два банкомата в Стара Загора и Казанлък, от които откраднаха близо 90 хил. лв.
Източник: Лупа
Любен Дилов – син огласи последните новини за „България търси талант“Любен Дилов – син съобщи, че „България търси талант“ започва на 15 септември Любен Дилов – син госту…Aug 16 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!