Мама ме научи как да готвя пиле в буркан: Пръстите да си оближеш

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всяка домакиня знае безброй рецепти за приготвяне на пилешко месо, с които да зарадва близките си на масата. Тази обаче малцина я знаят.
Мама ме научи да приготвям пилешкото месо в буркан. Рецептата е изключително проста, а резултатът… Пръстите да си оближеш!
Месото, приготвено по този начин, е много нежно и буквално се топи в устата. То се готви в собствен сос, което означава, че в ястието няма грам излишна мазнина. Идеално е за диетична вечеря!
С последното определено успяхме да привлечем вниманието ви, нали? Ето и списъка с необходимите продукти за приготвянето на това вкусно ястие:
Вкусни ястия с пилешко и зеленчуци: Омагьосват те още с първата хапкаДнес сме ви подготвили няколко много интересни рецепти за ястия с пиле и зеленчуци. Пригответе ги и …Jun 15 2019vijti.com

1 кг. пилешки гърди
1 кг. пресни картофи
1 глава лук
1 морков
2 домата
дафинов лист

сол
подправки
джинджифил
Начин на приготвяне:
Измийте пилешките гърди. Овкусете ги с любимите си подправки. Нарежете лука на колелца, а морковите на кръгчета. Нарежете доматите на филийки, картофите на малки кубчета.

Стерилизирайте буркана. Не забравяйте, че трябва да е здрав, без пукнатини!
Сложете в него всички продукти. Добавете дафиновия лист. В буркана трябва да има пространство, затова не го запълвайте догоре.
Покрийте го с алуминиево фолио или капачка. След това го сложете във фурната за час и половина. Печете на 180 градуса.
Бурканът трябва да се нагрява постепенно. Ако го поставите в предварително загрята фурна, той ще се спука!
Диетичната ви вечеря е готова! Сервирайте месото с любимата си гарнитура. Бъдете сигурни, че всички ще поискат допълнителна порция! Добър апетит!

А сега нека да видим рецептата за още една много вкусна гозба – пиле с кашкавал:
Необходими продукти
1 пиле
600 г кашкавал
4 с.л. олио
2 ч.ч. бяло вино

сол
черен пипер
индийско орехче
Начин на приготвянe

Пилето се поръсва отвътре със сол и черен пипер. Намазва се с олио и се слага да се пече. Кашкавалът се разтопява на слаб огън с виното, поръсва се с черен пипер и индийско орехче. Опеченото пиле се нарязва на парчета, подреждат се в тавичка, заливат се с разтопения кашкавал и се запичат в силна фурна.

Надяваме се, че ще опитате поне една от двете рецепти и ще споделите мнението си.
Източник: jenata.blitz.bg
Вкусни идеи за кавърма с пилешко и свинско, с които всички на трапезата ще си оближат пръститеКавърма със свинско месо, гъби и праз лук ПРОДУКТИ: 600 г свинско месо 1 морков 1/2 кг печурки 2 стр…Jun 9 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!