Жорж Ганчев си отиде със срамно ниска пенсия: Последната година от живота му бе изпълнена с премеждия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Дни преди да навърши 80 години на 29 август, от този свят си отиде известният общественик и политик Жорж Ганчев.
Причината за смъртта му е полиорганна недостатъчност, настъпила, след като органите му отказали вследствие на сърдечната недостатъчност, съобщи пред ПИК вдовицата му Валентина Шишкова-Шуши.
„Благодаря ви за съболезнованията. Измъчи се миличкият. Душичка, голям борец беше той, но… Органите му отказаха и получи полиорганна недостатъчност“, сподели пред репортер на ПИК опечалената жена.
Вдовицата на Жорж Ганчев разкри причината за смъртта муЧасове, след като научихме тъжната новина, че от този свят си е отишъл колоритният и обичан от мнози…Aug 19 2019vijti.com

Последната година от живота на Жорж Ганчев бе изпълнена със здравословни премеждия, след като през лятото на 2018 г. той получи масивен инфаркт в центъра на София. Тогава, като по чудо, лекарският екип пристигна в т.нар. „златен час“ и успя да върне сърцето му в ритъм. По-късно, през есента на същата година, инфарктът повтори Жорж. След втория удар, въпреки че му бяха поставени цели 3 стента, усложненията не закъсняха. Ганчев бе трудно подвижен, говореше едва-едва и се стопи почти наполовина. Неотлъчно до него в борбата му за живот бе неговата съпруга и голяма любов – Валентина Шишкова, по-известна като Шуши. Тя признава, че Жорж си е тръгнал огорчен и неразбран от този свят.

Припомняме, че рекордьорът в кандидатурите за президент призна при последната си кампания за поста на „Дондуков“ 2, че взима унизително ниска пенсия в размер на едва 110 лева. „Подиграха се с мен. Все едно аз не съм съществувал в България, в пространството като човек, който е положил труд. Още през 1955 г. аз съм работил в кооперация “Бъдеще” на пазара “Георги Кирков”. Като излязох 1959-а от казармата, работих в кооперация “Фина промишленост”. След това пък в предприятието, където се правеха маслените крикове, а после и в “Балкантон” с Тончо Русев, Морис Аладжем и т.н. Дал съм си средствата и съм си зарязал кариерата в Англия и Америка, само и само да бъда полезен тук.

Ако някой ми каже, че аз съм бил нает от някого да се върна, че някой ми е плащал, просто ще му се изсмея в очите. Това, което моята партия “Български бизнес блок” (БББ) получи от два парламента, съм го сложил към другата голяма горница – мои лични средства. И всичко е било, за да изградя този бизнес блок и той да съществува. Отказах и мерцедесите, и делегациите, и един самолетен билет не съм взел от парламента“, казваше приживе Ганчев.
Източник: Ретро
Жорж Ганчев започна да разпродава имотите си един по единЖорж Ганчев няма нужда от представяне. Малцина политици имат цветна биография като неговата. През 60…Jul 24 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!