Новите „трикраки“ камери на КАТ не прощават: Направо разбиха шофьорите от фишове

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Новите трикраки камери на КАТ направо разбиха шофьорите от фишове за малкото време, откак са по пътищата. Lupa.bg научи, че в последно време фишовете са набъбнали тройно, а чрез модерната техника, ползвана от пътните ченгета няма спасение. Глобите с тази техника достигала до 3 бона, а камерите толкова точно заснемали всичко, че няма никакво измъкване и оспорване.
Предимство на радара „трикрачка“ е, че заснетите клипове се качват автоматично в Автоматизирана информационна система за административно наказателна дейност /АИС – АНД/. По този начин системата автоматично разпознава номера на автомобила, обясниха пред Lupa.bg катаджии.
Промяна в закона реши при колко нарушения шофьорите остават без книжкаМладите шофьори ще са с придружител през първите шест месеца зад волана Промяна в Закона за движение…Jul 29 2019vijti.com

Старите стационарни камери също имаха такава опция за връзка с АИС – АНД , но не беше активна и се налагаше униформените да разтоварват заснетите файлове на лаптопи.
За разлика от старите, новата камера има доста преимущества – може да снима до 3 ленти на движение и в двете посоки, преиметърът ѝ на действие е до 600 м и не ги лови антирадарът. Преносимата система за контрол на скоростта на моторни превозни средства работи при всякакви метеорологични условия, както и през нощта с вградена светкавица. Не е необходима намесата на полицаи. Пътните ченгета само поставят трите крака на камерата на асфалта и могат спокойно да седнат на тротоара и да праскат белот.

Необходимо е само да се включи модерното устройство, да се зададе местоположение, да се настрои и започва да снима автоматично нарушения за превишена скорост. Както при стационарните камери и тези в патрулките, така и при новите ще толеранс за превишение на скоростта, който ще се настройва допълнително. Ченгетата обаче крият в тайна с колко позволяват да бъде превишена скоростта.
Снимат ни и от храстите, чакат техниката за наблюдение.
Пътна полиция е подготвила да купи с обществена поръчка нови 80 модерни камери за снимане на автомобили с превишена скорост, с които ще може да се работи и между храстите.

Отделно ще бъдат монтирани и други камери за засичане на средна скорост, каквито има от няколко години на един от тунелите на магистрала “Люлин”. Новите две места ще са на опасни участъци – на пътя Русе – Бяла и на пътя София – Варна при ловешкото село Микре.
“Нашите водачи знаят къде са поставени стационарните камери за скорост, намаляват там и след това – газ, колкото може. Затова лично моето мнение е, че е по-добре да следим средната скорост на дадена отсечка”, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.
Камерите за средна скорост се слагат на отсечки от 2-3 километра и са дотолкова умни, че да изчислят скоростта по изминатото разстояние за единица време.

Катаджиите са категорични пред Lupa.bg, че с новата техника ще научат шофьорите да гледат внимателно знаците и да спазват скоростта.
Отпада и възможността да се чака давността на изтичане на глобите, защото с новата техника ще се вижда на момента, че шофьорът има неплатен акт, колата ще се спира и ще се прибират документите, докато нарушителят не се издължи за издънката си на пътя.
Източник: лупа
Важно за всички бъдещи шофьори: Промени при шофьорските курсове, цените ще са различниУчебните часове за курсистите се предвижда да станат повече Увеличение на таксите за шофьорските кур…Mar 23 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!