Плашат с чистка медсестрите, подкрепили уволнената Мая Илиева

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Подкрепящите здравни работници уволнената от бившата болница „Токуда” медсестра Мая Илиева са били подлагани на натиск, научи Lupa.bg. от нейни колежки.
Те са били принуждавани да не участват в организираните от нея национални протести за по-високо месечно възнаграждение и по-добри условия на труд. След като Мая Илиева бе отстранена в почивен ден от лечебното заведение, здравните работници са били събрани, за да им кажат, че ако искат повече подробности за освобождаването на колежката им, да отидат при директора.
Солидарните здравни работници с Мая Илиева от университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора също са били подложени на тормоз.
Шерцингер се облече като близначка на Деси Радева: Бившата любима на Гришо настояла изрично десенът на тоалета й да е същиятТоалетът на Никол е пълно копие на дрехата, която президентската съпруга избра да покаже по време на…Aug 13 2019vijti.com

Медсестра е била преместена за назидание от директора на лечебното заведение проф. д-р Йовчо Йовчев за 56 дни в инфекциозната клиника. Въпреки това днес в 17 часа колежки на Мая Илиева ще протестират в нейна защита. Очаква се в същото време болничният шеф да разпространи декларация, с която неговите подчинени ще се разграничат от исканията на протестиращите.
„Най-вероятно се цели да бъдем дискредетирани и нашият протест да бъде заглушен. Струва ми се, че зад оповестяването на декларацията на д-р Йовчев стоят политически причини”, коментира пред Lupa.bg уволнената Мая Илиева. Днес тя също ще бъде в Стара Загора, за да разбере от първа ръка подбудите за противопоставянето на болничния бос.

Вечерта на 3 август Мая Илиева бе уволнена от болница „Токуда” с мотива, че нарушава вътрешния ред. По нейна информация турският собственик на лечебното заведение пристигал в началото на август и тя е трябвало да бъде махната, за да не създава проблеми.
Веднага след уволнението на Илиева нейни колеги от различни лечебни заведения скочиха да я защитават. Те се събраха пред Министерство на здравеопазването и заплашиха, че ще искат оставката на Кирил Ананиев, ако той не ги чуе.
Протестът им под мотото „Не на страха“ започна пред паркинга на болницата, в която Илиева работеше – „Токуда“. Сестрите са възмутени, че имунитетът й като синдикален лидер е свален, без тя да бъде изслушана и без да получи възможност да се защити. Сестрите припомниха, че протестират срещу лошите условия на труд, настояват за достойно заплащане и за синдикална защита.

Протести от солидарност се проведоха и в други градове на страната. За 10 септември се планира национален протест, на който сестрите отново ще заявят исканията си. Предстои създаването на синдикална организация на съсловието, напомниха те. Мая Илиева, която също бе на протеста в София, потвърди информацията. Медицинските сестри ще настояват всяка съсловна организация да има правото да се самопредставлява, а не да са в „един кюп, в който никой не е защитен“. Специалистите по здравни грижи казаха, че на този етап не са удовлетворени от увеличението на възнагражденията им.
Източник: Lupa.bg
Какво е да имаш силна майка: Когато имаш силна майка, ти самата ставаш силна дъщеряКогато имаш силна майка, се учиш да бъдеш независима. Учиш се да говориш това, което мислиш. Учиш се…Aug 13 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!