Росен Плевнелиев попиля Румен Радев след поредното му вето: Издиша

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Цивилно лице може и трябва да заема длъжността ръководител на служба “Военна информация“. Такава е позицията на бившия президент Росен Плевналиев пред БНР по повод наложеното от президента Румен Радев вето в Закона за военното разузнаване.
През 2015 г. Плевнелиев наложи вето на Закона за военното разузнаване. Тогава депутатите решиха само военен да може да заеме поста.
“Много е важно да се задълбочим и да видим какво се е случвало през годините. И тогава, и сега аз твърдя, че цивилно лице може и трябва да заема длъжността ръководител на служба “Военна информация“ или по-точно обратното – не бива да изключваме тезата, че и цивилно лице може, т.е. само военни да бъдат, така както президентът Радев каза днес“, изтъкна Плевнелиев.
Мъж мечта: Росен Плевнелиев изненада Деси Банова с баснословен подаръкСобствена фирма „Десислава Банова“ ЕООД. Това бил сватбеният подарък на Росен Плевнелиев към неговат…Aug 1 2019vijti.com

„Неговият аргумент е един-единствен – той каза, че службата се казва “Военна информация“, следователно само военен може да бъде шеф на тази служба. Моите аргументи бяха коренно различни – аз вярвам, че Служба “Военна информация“, и това е разписано в самите текстове, не е свързана единствено и само с отбраната на Република България. Тя е свързана и изпълнява изключително важни задачи с националната сигурност като цяло. А една голяма част от рисковете днес са точно с не военен характер“, обясни още той.
Според бившия държавен глава, едно погрешно решение от 2015 г. днес се коригира. „И тук, за съжаление, държавният глава Радев по скоро издиша със своите аргументи. За пореден път виждаме доказателство, че президентът Радев няма силен екип, няма аргументи, а по скоро действа популистки. Той го играе контра вече три години – и на правителството, и на Народното събрание, за съжаление понякога без аргументи“.

Припомняме, че бившият президент Росен Плевнелиев може да стане неформален съветник на премиера Бойко Борисов и на правителството в областта на геополитиката и икономиката.
Този упорит слух се понесе из коридорите на властта след днешната среща в Министерския съвет между екс държавния глава, министър-председателя, кабинета и германския автомобилен концерн „Фолксваген”, научи Lupa.bg.
За пръв път, откакто напусна „Дондуков” 2 през януари 2017 г., Росен Плевнелиев се включва толкова активно в политически и бизнес преговори за привличане в България на стратегически инвеститор. Самият той заяви днес след разговорите в МС, че битката за „Фолксваген” не е загубена и всичко тепърва има да се решава.
Източник: Пик
Политическо възкресение: Преговорите с „Фолксваген” връщат Росен Плевнелиев във власттаБившият президент Росен Плевнелиев може да стане неформален съветник на премиера Бойко Борисов и на …Jul 18 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!