Ако се будите нощем: Обърнете внимание на нощното събуждане, то е сигнал за опасни болести

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Качественият и пълноценен сън е важен елемент за общото здраве на организма. Ако по някакви причини не можете да спите спокойно и често се събуждате, вслушайте се в сигналите на организма. Факт е, че много хора се събуждат през нощта по неизвестни и неразбираеми причини. Това може да бъде банално неудобство, неправилна поза или преяждане на вечеря. Но твърде честите и редовни нощни събуждания могат да бъдат свидетелство и за наличие на проблеми със здравето.
Ноктурията е заболяване, при което контролът на уринирането е много труден. В такъв случай организмът, изпитвайки нужда от изпразване на пикочния мехур, ще почне да ви буди. При здравите хора без ноктурия сънят протича безпрепятствено в продължение на 7-9 часа.
Камъчетата от Кръстова гора имат вълшебна сила: Вземете си талисман за здраве и да ви пази от зли силиЕдин от най-тачените църковни празници е Въздвижение на светия и животворящ Кръст Господен, по-извес…Jul 19 2019vijti.com

Ако се събуждате по няколко пъти през нощта със силно желание за уриниране, обърнете се към лекар.
Непълноценният сън сигнализира и за наличието на сънна апнея. За да се защити, организмът умишлено подава сигнал за събуждане. Ако ви мъчат главоболие, сухота в устата и болки в гърдите по време на събуждането, незабавно се изследвайте за тази болест.
Още една причина за неспокоен и непълноценен сън може да бъде гастроезофагеалната рефлуксна болест. При това разстройство на храносмилането процесите на отделяне на киселини се осъществяват неправилно, което води до нощно събуждане от болки в хранопровода и повдигане. За да избегнете задълбочаване на проблема, се постарайте да не ядете преди лягане, откажете се от алкохола и цигарите.

Терапевтите подчертават, че ако се следват някои от добре познатите съвети, всеки може да се наслади на много по-пълноценна почивка през нощта. Нека да припомним някои от тях:
* Лягайте и ставайте по едно и също време дори в почивните дни.
* Не лягайте, преди да сте сигурни, че ви се спи, за да не се въртите в леглото.
* Използвайте леглото само за сън и секс. Ако това са единствените дейности, които правите в леглото си, подсъзнателно ще засилите асоциацията легло-секс-сън! Най-добре е компютърът и телевизорът да са в друга стая, не в спалнята.
* Не гледайте телевизия преди сън, особено екшъни. Много е вредно за спокойния сън да заспивате с включен телевизор или радио – те също са активен дразнител.

* Преди лягане си направете чаша чай с лимон, топъл шоколад или мляко с мед. През нощта нивото на захар в кръвта пада и всяко допълнително количество глюкоза ще бъде от полза.
* Ако имат трудности със заспиването, преди лягане полейте прасците си с мощна струя топла вода.
* Решете косата си преди лягане с дървен гребен. Две минути такова разресване подобряват кръвообраението на главата и премахват стреса, натрупан през деня.
* Студените крака са една от причините, за да не можете да спите добре през нощта. Ако спите с чорапи, кръвообръщението се подобрява и ще ви помогне да заспите по бързо.
* С идване на вечерта тялото започва да освобождава химическо вещество, наречено мелатонин, което може най-добре да бъде обяснено като хормон на тъмнината. Това вещество ви кара да се чувствате сънени, но само ако ви помогне и средата. Затова спете в тъмна стая. Температурата трябва да е около осемнадесет градуса.

* Редовно проветрявайте спалнята, а ако е възможно, спете на отворен прозорец. Забравете за тесните пижами.
* Вземете си качествени матрак и възглавница. Не подценявайте удобството им, те помагат на тялото да се отпусне, вие заспивате по-бързо, а сънят е по-здрав.
* Постарайте се също да отпуснете всички мускули. Сънят и мускулното разтягане и отпускане вървят ръка за ръка.
* Най-големият враг на здравия сън е обилната вечеря. Вечерята трябва да бъде лека. От вечерята до нощния сън трябва да са изминали 3- 4 часа.Това е времето необходимо да се усвои храната от организма.
Източник: Ретро
Белите топчета по клепача се появяват ненадейно и са много упорити: Защо се образуват и опасни ли са за здраветоАко и на вас ви се е случвало да видите подобни бели образувания по клепачите си, не изпадайте в пан…Jul 15 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!