Любов от пръв поглед по време на гурбет: Жени видяла поляка Якуб и веднага му казала, че точно него е чакала цял живот

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Българка и поляк стягат атрактивна вечерна сватба на стадиона в Масларево в началото на август. Тя ще бъде четвъртата венчавка в селото през последните десетина години. За целта кметицата Петранка Маринова ще нагласи в кметството и двете знамена – българското и полското. Историята на Жени Зашева и Якуб Михалек пък е любов от пръв поглед по време на гурбет. Тя има къща в Масларево, но по принцип живее в Свищов. От доста време е на гурбет. В Холандия работела в един гъбарник и там се запознала с Куба, както му викат всички. Все се шегувала с колегите, че чака някой със сини очи и руси коси, за да го вземе за мъж. Било през януари 2018 г., когато той започнал работа. Още първия ден, когато Жени го видяла, му казала, че… него е чакала цял живот.
Август е месец на промяната: 5 зодии ще открият голямата любовАвгуст е време на любов и промяна за много хора, но тези 5 знака на зодиака ще са особено доволни, т…Jul 24 2019vijti.com

Било любов от пръв поглед, както по филмите. Колежките непрекъснато й чупели машината, за да идва той да я оправя. Често правели фирмени партита и ги канели заедно с цел да ги сватосат. След няколко месеца той я завел на едно езерце и й казал, че тя е всичко, което е искал. Година по-късно и предложил брак. Сега вече вдигат сватба и се надяват повече да не ходят на гурбет.
„От малка мечтая да се омъжа на село. Моята баба ме е отгледала в Масларево и всичко, което обичам, е тук. На Куба също много му харесва, хората са много дружелюбни към него. Двамата обичаме природата и животните и тук е като малък рай за нас. Мечтаем за собствен пчелин и вярваме, че е възможно да го направим в Масларево.

Надявам се да не се налага да ходим повече зад граница, а да успеем да си намерим работа тук“, сподели Жени. Тя и Куба все още са в Холандия и работят във фабрика за пилета, но всеки момент щели да се прибират в Масларево, за да стягат най-щастливия ден в живота си, който впрочем вече е доста добре планиран и от разстояние.
ЗАСЕГА ЖЕНИ Е СИГУРНА, ЧЕ СВАТБАТА ЩЕ БЪДЕ НА ОТКРИТО и то не къде да е, а на селския стадион. По сценарий младите ще смесят стари български традиции с нови и няколко полски. Поканили са сватбари от Полша, много приятели идват от Холандия, Германия, Англия, Белгия, София, Мокреш, Сандански, Свищов и от селото, разбира се. Разходите ще разделят на три – между тях, нейните и неговите родители.

Менюто е поверено на сестрата на булката. Поляците обаче за открити сватби правели барбекю. Тортата ще прави техен познат, а за подарък вече получили 20 литра ракия от най-добрия приятел на булката. Поканили са оркестър и популярна певица от селото.
Ще кумуват Зинаида и Красимир, кумата била най-близката приятелка на Жени вече 24 години, кумът пък бил най-добрият приятел на Куба от България.
Най-любопитното обаче е, че младоженецът трябва да вземе булката с най-обикновен кон и каруца по стара полска традиция. Жени разказва още, че Куба не е кръстен и затова след сватбата ще направят и кръщене, а през зимата църковна сватба само с кумовете. За кръстница Куба вече си бил избрал първата братовчедка на булката Мариана. Едно малко момиче на име Даная също ще бъде кръстено от Куба, след като той вече е. Така че следват още празници и веселби в Масларево, казва Жени.

ЗА СЕБЕ СИ ТЯ СПОДЕЛЯ ОЩЕ, ЧЕ… Е УЧИЛА В 12 УЧИЛИЩА. Средното й образование е черна металургия, а се оказало, че Куба е завършил същото. У нас Жени е завършила и мениджмънт в туризма, знае два езика, но ходи на гурбет.
Наричат я още Кръстничка, защото е кръстила две деца от Масларево, след което съседите я нарекли така. Куба пък имал две сестри и двама братя, всички семейни и живеят в Полша.
През свободното се време Жени играе шах, а бъдещият й съпруг харесва футбол, ски скокове и всякакви спортни състезания.
Нели СУКОВА
Сн. личен архив
Източник: Борба
Поп фолк певецът Константин е известен с любовта си към чашката, но чак такова нещо никой не е очаквалKoнcтaнтин e извecтeн cъc cĸлoннocттa cи дa cи пийвa пoвeчĸo, нo oчeвиднo зaпoчвa дa пpeĸaлявa. Toй …Jul 21 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!