Подмолните игри на годеника ми и най-добрата ми приятелка ми стъжниха живота

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Фактът, че годеникът ми Емил се разбираше добре с най-добрата ми приятелка Елена, ме караше да се чувствам прекрасно. Тъй като Елена беше сама, тримата се мотаехме непрекъснато заедно. Емил нямаше нищо против приятелката ми да е наоколо, защото знаеше, че я обичам като родна сестра. Подведена от чувствата си, никога не съм си представяла, че най-близките ми ще ми забият нож в гърба. Една вечер Елена ми призна, че от известно време има гадже. Помолих я да ми разкаже повече, но тя отказа да навлиза в подробности. Уважих личното й пространство и се опитах да не разпитвам твърде много. Малко по-късно самата тя ми разказа, че гаджето й искал да се обвържат по-сериозно, но не можел, защото имал връзка с друга жена и не знаел как да скъса с нея. През следващите няколко седмици Елена непрекъснато търсеше съвет от мен. Виждах, че е много влюбена, затова чистосърдечно се зарадвах, когато ми каза, че любимият й бил готов да скъса с приятелката си. Същия ден попитах Емил какво мисли за връзката на Елена, а той отговори, че не искал да се намесва в личния й живот.
Спечелих от лотарията, но не казах на съпруга си: Ако нещо се случи с мен, парите отиват при родителите миЗапочнах да играя на лотарията, когато бях на 23. Дълги години нямах късмет и най-много съм печелила…Jul 10 2019vijti.com

Също така ми направи впечатление, че напоследък Емил отказваше да се среща с мен и Елена. Всъщност, всеки път, щом му кажех, че ще бъда с нея, той раздразнено казваше, че прекарвам твърде много време с приятелката си. Един следобед реших да изпера дрехите на годеника си, които беше оставил у дома, но преди това започнах да изпразвам джобовете му. Изведнъж отнякъде изпаднаха няколко бележи. Вдигнах ги и любопитно се зачетох в тях. С всеки следващ ред имах усещането, че сякаш някой ме блъска с чук в главата. Това бяха любовни писма – от Елена! Шокирана се свлякох на пода. От бележките разбрах, че годеникът ми и най-добрата ми приятелка са влюбени един в друг и планират да ме разкарат от живота си. А после болката даде път на гнева. Как можаха да ми причинят подобно нещо? Знаех, че трябва да прекъсна връзките си с тях, но първо исках отговори. На другия ден поканих Елена и Емил на кафе. Първоначално годеникът ми си измисли милион извинения, за да не присъства на срещата и едва когато му казах, че искам да им споделя нещо важно, той се съгласи да дойде.

Най-накрая настъпи времето да се изправя пред предателите. Щом седнахме в кафенето, извадих бележките от чантата си и ги поставих на масата. Почти изведнъж лицето на Елена стана бяло като мраморна кост, а Емил изглеждаше паникьосан. „Знаете ли какво е това? “ – спокойно попитах. Двамата ме гледаха изумено, от което ми стана ясно, че съм ги хванала натясно. „Наистина съжалявам, че трябваше да разбереш по този начин, но не мисля, че нещо ще се получи между нас.“ – смутено каза Емил. Не можех да повярвам на думите му. Колкото и да исках да се разплача, стисках зъби и сдържах чувствата си. “ Жалки сте!“ – заявих с отвращение. После скъсах писмата на малки парчета и ги хвърлих в лицето им. Щом излязох от кафенето, от очите ми рухнаха дълго спотаените сълзи. Емил не ме потърси повече, но Елена непрекъснато ми изпращаше съобщения, в които се извиняваше и питаше дали има шанс да бъдем приятелки отново. Как можа да си помисли, че след случилото се можем да бъдем близки? Измина почти една година. От познати чух, че Елена се е разделила с Емил, защото не искала цял живот да носи вина за онова, което ми стори. Отне ми известно време, за да преодолея болката от предателството. Ако някога отново се влюбя, не бих допуснала приятелка до любимия си. Знам, че е зле да бъдеш параноик, но няма да мога да преживея отново същия удар.
Източник: Лична драма
Моята история със семеен мъж продължи 15 години, но завърши с изненадващ финалКогато симпатичният възрастен мъж се появи в офиса, моментално го забелязах. По онова време бях едва…Jul 11 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!