За тези, чието детство е преминало на брега на морето, случващото се през последните 10-15 години е много тъжно и мъчително

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

За хората, чието детство е преминало на брега на морето, случващото се през последните 10-15 години е тъжно, мъчително и болезнено.
Ликвидирани бяха безмилостно плажните ивици, горичките в близост до морето, плажните дюни, дето уж законът ги пази.
Навсякъде бетон, отблъскващи с архитектурата си безброй хотели, изсичане на и без това рехавата крайплажна растителност, унищожаване на птици, дребни бозайници, земноводни. И всичко това в името на печалбата, а нерядко и заради препирането на престъпни пари.
Само че това лято бумерангът се завърна и халоса собствениците – политици или техни роднини, местни деребеи или най-обикновени мутри. Получиха си заслуженото. Празни плажове, празни хотели, празни заведения.
Дали е евтино морето в Гърция: Цени на по-големите и по-малките пазари на храни, колко струват бензинът и такситеПреценете дали да отделите тази сума за почивка навън или е по-изгодно по родното Черноморие Гърция …Jul 10 2019vijti.com

Между 40 и 70 лева за чадър и шезлонг на мръсни, отблъскващи плажове с чалга капани, с грубияни охранители. Ето това е реакцията на обикновения човек. Без организация, без фейсбук апели, просто с отвращение и погнуса нормалният българин отхвърли българското Черноморие като възможност за отдих. Отвратително обслужване, храна, която търпи множество трансформации, докато стане напълно негодна за консумация, неособено чисто спално бельо, вечно намръщени хотелиери, висене с часове в заведенията с потни и гледащи лошо сервитьори. Ето това е картинката по българските курорти на морето. А министърката Ангелкова докога ще спи за безобразията?
Най-добре правителството да се захваща да разширява КПП-тата по границите с Гърция и Турция. Или да строи нови.
Свилен Карастоянов, Бургас

В същото време сянка и шезлонг в Париж – нула франка
„Плажът в Париж. Сянка и шезлонг – нула франка. Прост концесионер, даже джипка си няма.“
Това написа българин към кадър от френската столица, който сподели в социалната мрежа и с това отприщи цяла лавина от коментари и мнения.
Публикацията отприщи масово недоволство и ирония за пореден път през този туристически сезон, особено на фона на случващото се по нашето Черноморие.
Ето час от коментарите:
„Нямат си в Париж нискочели балкански мутри“


„Тез хора ся що не додат на нашто Черноморие? Явно не са вип-ове. Да вехнат покрай Сена-та…“
„Селяни, немат 35 евро за шезлонг и още толкова за спане в панелка в полуразпад“
Професор Велислав Минеков пък се пошегува: „Тук има неква далавера…“
Източник: Ретро
Нашенка, работеща на морето: Гаврата е пълна, мога да ви кажа защо туристите бягатПловдивчанка, дълги години работеща през летните месеци по нашето Черноморие, се свърза с Plovdiv24.…Jul 7 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!