Рибари уловиха огромен амур в язовир „Ястребино“, само с въдица на естествена стръв

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Рибари са върнали обратно във водите на язовир „Ястребино“ трофейна риба с тегло около 22 килограма.
Рибата е от вида бял амур и е освободена по молба на доброволците от Централната рибноопазваща организация – клон Ястребино, каза ръководителят им Шенол Хасанов, предаде БТА.
Амурът е уловен вчера с въдица на естествена стръв. Любителите от Горна Оряховица го изваждат, но много бързо го пускат обратно във водоема. „Доволни сме, че уважиха молбата и труда ни“, допълни Хасанов. По думите му риба с такива размери няма нужните вкусови качества. Тя е атрактивна за гледане и за спортен риболов, защото е една от най-борбените риби.
Според рибарите белият амур достига такова тегло за близо 20 години. Трофейните риби е редно да се връщат във водата, за да могат и други колеги да им се радват, коментира доброволецът.
Млад рибар от Перник хвана гигантски шаран, 40 минути се борил с него40 минути продължила борбата между 22-килограмовата риба и перничанина Георги Млад рибар от Перник х…May 13 2019vijti.com

За БТА той припомни, че точно заради риболовът като спорт, язовир „Ястребино“ е зарибяван три пъти с бял амур, откакто ЦРОО охранява водоема. Този вид риба много подходяща за спортни състезания по улов на риба.

Припомняме, че наскоро млад рибар от Перник хвана 22-килограмов шаран. Георги Табаков е хванал рибата с внушителните килограми в 6 часа сутринта в Кривина, София,
и се е борил с нея цели 40 минути.
Шаранът е тежал точно 22.500, като това е личен рекорд за него предишната му риба е с тегло 19 кг, съобщава zaPernik.com.
Георги Табаков се занимава с риболов от 5 години и има сериозно оборудване за риболов.
Той е хванал шарана на протеиново топче 26 мм.

Георги е от отбора по спортен риболов Кукуруза carp team Перник.
От отбора практикуват само спортен риболов на принципа хвани, снимай, пусни.
Мотото на клуба е „Не на бракониерството“.
Участваме в доста дарителски капани с цел зарибяване на язовири и реки и помагаме за популяризирането на спорта сред децата, казват от Кукуруза carp team.

Също така, преди няколко голям много голям шаран бе уловен и край Силистра. Тогава медиите оповестиха, че рибата е с дължина 107 сантиметра и тегло над 27 килограма и е уловена с въдица от 42-годишния силистренец Мирослав Михалев в река Дунав. Несъмнено това е републикански рекорд, категорични бяха негови приятели от крайдунавския град. Както опитният рибар сам сподели, чудовището не се е дало лесно, но упоритостта и здравите такъми на Мирослав са били решаващи за изхода на борбата. В информация за запалените рибари БНР съобщава, че шаранът е уловен с въдица „две нули“ и стръв от качамак.
Източник: Дунав мост
Не купувайте тази риба: Всички я продават, но трябва да бъде забранена (СНИМКИ)Всеки е наясно с това колко полезна е рибата. Освен това е много вкусна. Рибата се смила лесно, съдъ…Dec 7 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!