Радост Драганова със забрана да напуска страната: Обвинена е в измама и пране на пари

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Телевизионната водеща и бизнес дама Радост Драганова получи преди дни обвинение в измама и пране на пари, научи HotArena.
Дотук се стигна трудно, понеже тя на няколко пъти беше търсила медицинска помощ в столични болници и при това положение призовката не можеше да й бъде връчена. Най-накрая обаче Драганова е с повдигнато обвинение. Тя няма право да напуска страната. Преди тази развръзка, кипърският инвеститор Харис Кунтурис осъди два пъти на първа инстанция „Солар енерджи съпорт”, фирмата на Радост Драганова и нейния зет Венцислав Гоцев. Магистратите решиха, че кипърският инвеститор е незаконно заличен като съдружник в соларния парк, изграден в района на Брезник.
Скандалът се точи от 2016 г. Няколко години по-рано Радост Драганова, Венцислав Гоцев и Харис Кунтурис започват да изграждат заедно въпросната инсталация за зелена енергия. Точно по времето, когато инвестицията започва да покрива разходите си и да печели, Харис Кунтурис е изваден от общата компания, по думите му, без негово съгласи.
Телевизионната водеща Радост Драганова е с повдигнато обвинение за пране на пари, отказва да вземе призовкаТелевизионната водеща Радост Драганова е с повдигнато обвинение за пране на пари, като в основата на…Jun 21 2019vijti.com

От тогава бизнесменът търси правата си в съда, понеже е вложил милиони евро в енергийния проект – Драганова и Гоцев предоставят земята и контактите в НЕК, а парите осигурява Кунтурис.
При това положение не е ясно защо е повдигнато обвинение само към Радост Драганова, коментират юристи. Още повече, че зет й Венцислав Гоцев също е управител на фирмата, свързана с инсталацията. Времето обаче ще покаже дали той ще успее да мине между капките.
Историята на Харис Кунтурис не е изолиран пример. През последните години не един и двама чужди граждани си тръгнаха дълбоко огорчени от България и от бившите си съдружници, които бяха намерили начин за ги изхвърлят от общите фирми. Случаят на Харис Кунтурис беше наблюдаван много внимателно от посолството на Кипър и други дипломати на страни от ЕС, пише „Уикенд“.
Според запознати около връчването на призовката се е разиграла цяла одисея, понеже Драганова през последните седмици се е лекувала с различни диагнози в две болници, а вече има и издаден болничен лист.

През част от това време предаването й „Мармалад” върви на екран с направени по-рано записи. Явно за Би Ти Ви няма значение факта, че тя на два пъти досега една от водещата им беше осъдена на първа инстанция от кипърския бизнесмен Харис Кунтурис.
Източник: Хотарена
Упорит слух: Телевизионната водеща Радост Драганова арестувана заради афера с източване на 4 млн лева ДДСТелевизионната водеща Радост Драганова е арестувана! Такъв слух се носи в София през последните часо…Jun 16 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!