Как да се отървем от вечните и досадни мазоли: Има лесно домашно лечение

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Мазолите се получават от неподходящи обувки. За хората с диабет това е повече от проблем, поради лошо кръвообращение, пише zajenata.bg.
Най-добрата част за мазолите е, че може да се лекуват лесно у дома. Прочетете статията, за да научите най-добрите средства и да се отървете от мазолите с лесно достъпни и естествени методи.
1.) Сода
Содата е един от най-ефективните средства за лечение на мазоли, защото помага за ексфолиране на кожата и по този начин се премахва мъртвата кожа от мазолите. Също така е богата на антибактериални и противогъбични свойства, които помагат да се отървете от дразненето.
Аспиринова тинктура лекува безотказно кокоши трън, мазоли и разширени вениУпоритите мазоли и болезнените кокоши тръни по краката и ходилата може да премахнете много лесно с д…May 8 2019vijti.com

Содата за хляб ускорява оздравителния процес, като можете да я използвате по два различни начина:
Сложете една супена лъжица сода за хляб в купа. Добавете достатъчно лимонов сок и вода, за да направите паста. Когато пастата е готова намажете върху засегнатата област. Покрийте с бинт и го оставете една нощ.
Напълнете леген с вода. Добавете чаша сода в него. Накиснете краката си във водата в продължение на 20 минути.
2.) Лимон
Лимонът е едно от най-невероятни средства за лечение на мазоли.Богат на лимонена киселина помага за омекотовяне на кожата и по този начин премахва мъртвата кожа. Можете просто да прилагате лимонов сок върху мазолите най-малко три пъти на ден. Можете също да опитате тези два други начини:

Сложете една чаена лъжичка бирена мая в купа. Добавете достатъчно лимонов сок, за да се получи гъста паста. Нанесете пастата върху мазолите и покрийте с превръзка. Оставете го за една нощ и ще видите разликата.
Накиснете две пъпки карамфил /подправката/ в една супена лъжица лимонов сок. Оставете го за 15 минути. Премахнете пъпките и разтривайте сока върху засегнатата област по няколко пъти на ден.
3.) Бял оцет
Можете също да опитате бял оцет, за да се отървете от мазолите. Той има високо ниво на киселинност, която е полезно за омекотяване на кожата. Също така има успокояващ ефект и помага да се отървете от дразнене и възпаление. Следвайте тези прости стъпки:

Разредете една част от оцет в три части вода. Намажете мазолите и покрийте с превръзка. На сутринта, измийте и използвайте пемза, за да отстраните мъртвата кожа. Нанесете малко кокосово масло, за да хидратирате.
4.) Чесън
Чесънът има антибактериални свойства, които помагат да лекува различни кожни проблеми. Следвайте стъпките по-долу, за да излекувате мазоли:
Разтрийте скилидка чесън върху засегнатата област. Оставете го да изсъхне.Покрийте го с бинт и го оставете за една нощ.На следващата сутрин, измийте мястото с топла вода. Правете го всеки ден, докато мазолите изчезнат.

Изчистете няколко скилидки чесън и ги пресовайте. Добавете щипка сол към тях. Когато пастата е готова я намажете върху мазолите. Покрийте с лейкопласт. Оставете в продължение на три дни. Когато премахнете лейкопласта мазолът ще излезе с него.
5.) Ябълков оцет
Можете също да използвате ябълков оцет, за да се излекувате мазолите. Той съдържа вещества, които ускоряват процеса на оздравяване. Това, което трябва да направите:
Вземете една супена лъжица ябълков оцет. Разредете с вода в съотношение 1:3 и го прилажете върху засегнатата област с помощта на памучен тампон. Покрийте го с бинт и го оставете за една нощ. Направете го в продължение на няколко дни за по-добри резултати.

6.) Английска сол
Английската сол също помага, за да се отървете от мазолите в къщи. Използването й е лесно. Това, което трябва да направите:
Напълнете леген с вода. Добавете чаша английска сол към него. Накиснете краката си във водата в продължение на 20 минути. Използвайте пемза, за да премахнете мъртвата кожа. Подсушете краката си и след това приложете кокосово или друго масло върху него.

7.) Куркума

Куркумата се използва за лечение на редица проблеми, свързани с кожата. Той е изключително ефективен при лечение на мазоли, защото има антибактериални и противогъбични свойства. Това, което трябва да направите:
Вземете една супена лъжица куркума на прах и добавете достатъчно вода, за да направите паста. Нанесете пастата върху засегнатата област и я оставете да изсъхне. След това отмийте с хладка вода. Направете го поне два пъти на ден за най-добри резултати.
Източник: Брадва
Мазолите ме мъчеха ужасно, но с тези природни методи вече напълно забравих за тяхМазолите могат да се получат вследствие на различни дейности. Често пъти ние самите сме си виновни з…Feb 27 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!