Кармата, която ни е отредена според зодията

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кармата – това е законът за причината и следствието. Законът на кармата има реализация в последствията от извършваните от човека действия. Те могат да бъдат положителни и отрицателни. Искам да кажа, че човек става отговорен за живота си, за всички страдания и удоволствия, които той му носи. Всички живи същества са отговорни за своите действия и за последствията от тях.
Кармата и характерът на всеки от нас не се определя единствено от зодиакалния знак, под който сме родени. В момента на раждане върху нас оказват влияние Слънцето, Луната, планетите от слънчевата система и зодиакалните знаци. Всичките дванадесет зодиакални знака присъстват в хороскопа ни и предопределят съдбата ни по свой характерен начин.
Овен: Основната цел в живота на Овена е да разбере каква е неговата истинска ценност, да намери смисъла на живота си. И той прави това постоянно, защото вярва, че колкото повече се опитва, толкова повече ще съумее да научи повече за себе си и съдбата си.
Законите на кармата, които имат силата да променят коренно живота виВ превод от санскрит думата „карма“ означава действие. Създаваме я, когато си взаимодействаме с окол…Jun 1 2019vijti.com

Но преди всичко, не е необходимо Овенът непременно да живее в действие, за да разбере себе си и своите задачи в този живот. Овните трябва да се стремят към лидерски позиции, както и към реализация на всичките си таланти.
В същото време е важно да се спомене, че те са ръководени от високи стремежи: благородство, смелост, откритост. Но въпреки това, ако все пак се поддаде на най-ниските пориви и страсти, той ще попадне в изключително неприятна ситуация. Понякога Овните са твърде обсебени от идеята за своята значимост. Те се страхуват, че в действителност не са нищо специално.
Но това за тях е загуба на време. Трябва да се стараят по-скоро да бъдат, отколкото да изглеждат – и в това е основната трудност! Когато Овенът разбере своето предназначение и осъзнае колко е важно да погледне в бъдещето и да си представи възможните резултати от своите действия, когато той се научи да преодолява низшата си природа, която го тласка към егоистични и зли дела, животът му ще потече благополучно и щастливо.

Ключова дума за Овена е “Търпение”. Почувствайте преимуществата на търпеливото отношение към живота. Ако не ускорявате изкуствено събитията, всичко ще се случва навреме и по-бързо! В допълнение, трябва да разберете, че търпението и бездействието не са едно и също нещо, а именно търпеливото отношението към живота, а не бездействието, характеризират активния и интелигентен човек.
Телец
Телецът ще съумее да има пълноценен живот и да достигне вътрешно съвършенство, ако се научи да цени себе си и да бъде благодарен за всичко, което съдбата му предоставя.
Телецът е длъжен да знае, че без значение какво се случва наоколо – силите са в него самия. За да възпита и да подхрани в душата си добри качества и истински ценности за него не е толкова сложно.

Трудното е в това да се научи да използва ресурсите, които той притежава, а не да чака нещо неопределено в бъдещето. За Телеца е много важно богатството – повече от колкото за всеки друг знак от Зодиака. Освен това, той прекалено се стреми към спокоен живот. Но тук е и парадоксът: колкото повече Телецът вътрешно и външно се съпротивлява на бедността, толкова по-силно го притиска съдбата. Именно нуждата е способна да го научи на много неща.
Неговата основна задача е да се научи спокойно да се отнася към нея. Той трябва да разбере, че спокойствие и увереност може да намери само вътре в себе си, а не във външния свят. Трябва да усети какво е значението на човека като личност, а не да го претегля според състоянието на банковата му сметка.
Когато Телците открият източника на увереност за себе си, те започват да живеят в хармония със самите тях и придобиват истинско богатство.

Близнаци
Близнаците се раждат със знанието за двойствеността на света и човешката душа, за това че във всеки от нас съжителстват добро и злото, тъмнина и светлина и в същото време знаят, че Бог – това е нещо постоянно и неизменно.
Съдбата и основната кармична задача на Близнаците е да открият, че Бог е във всичко. С каквото и да се занимават Близнаците, каквото и да изучават, те винаги се опитват да отговорят на два основни въпроса: “Кой съм аз наистина” и “Какъв е смисълът на живота?”. За тях е важно да се научат напълно да се отдават на това, с което са ангажирани в момента.
Само така те ще могат да реализират всички от своите многобройни таланти, а не безразборно да се лутат в живота в търсене на нови интереси. Преодоляването на постоянния стремеж към партита и забавления – това е друга жизнено важна задача за Близнаците. Скуката ги плаши до смърт!

Близнаците смятат, че животът ще стане безинтересен, безцветен и безсмислен, ако престанат да се въртят като грънчарско колело. Те се опитват да оставят вратата отворена за всякакви възможности: стоейки с единия крак в едно занимание, с другият те винаги са готови да преминат към следващото, по-вълнуващо.
Живеейки на един човек, те непрекъснато флиртуват с другите – защото е възможно според тях следващият да се окаже някой по-интересен. Освен това, повърхностното отношение към всичко, им пречи да се усъвършенстват. А да направят това е възможно само в трудни ситуации и ако Близнаците бягат от тях, рискуват да останат сами в бедност, без семейство и приятели в старостта си, с пълна неудовлетвореност в душата.

Рак
Ракът живее в хармония със света, когато той намери дома вътре в себе си – това чертае съдбата за този зодиакален знак и е една от задачите в живота му. Домът – това е мястото, където човек се чувства в безопасност, където го обичат и се грижат за него. Ракът се учи да се грижи за себе си, преодолявайки чувството за несигурност.
Това чувство е един от основните проблеми за Рака и в същото време е най-добрият му учител. Той може да се тревожи за това, че не разполага с много пари или че не е толкова талантлив, колкото другите. Често чувството на неувереност кара Рака да се обръща към Бога и да признае пътищата Господни.

Несигурността го учи на доверие. Дори ако в началото откаже да се довери на живота, рано или късно, той все пак го прави и само в този случай жизненият му път тръгва в правилната посока. Много Раци се страхуват да загубят своята собственост (обикновено повечето), връзката с децата си, възможността да живеят както им харесва. Но въпреки това, в края на краищата им се налага да се отпуснат.
Основната цел на Рака е да не позволи на най-лошите си качества да вземат връх над него и да го превърнат в капризен и несдържан Плюшкин, стремящ се само към материални ценности. Обладан от нежни чувства и емоции, Ракът може да се отклони от правилния път, ако започне да им се доверява сляпо. Емоциите са най-мощният източник на енергия за представителите на този знак.
Много от представителите на този знак вярват, че именно обидчивостта и неумереността не им позволяват да се усъвършенстват, но е невъзможно да се преборят с тях.

Но в действителност могат – и трябва. Негативните чувства не възникват без причина:
когато човек се учи да се справя с тях, той се учи правилно да направлява своята собствена енергия. Ракът, умеещ да се справя със своите емоции, може да се превърне в господар на съдбата си, в истински творец.

Лъв
За Лъва е важно да възпита в себе си внимание и смелост към другите. Когато той следва повелите на своето открито сърце, естествената си привлекателност, самочувствие и далновидност, може да премести планини, но когато се поддаде на инатливото си его, той неизменно губи. Егото е източник на всичките му проблеми и в същото време главният учител за Лъва.
Властната арогантност на Лъва може да обиди другите хора. Той става неуправляем и самоуверен, започва да мисли, че няма непостижими цели за него. Увереността в себе си – това е една добра черта, но не и ако нейният източник е чувството за превъзходство.

Ако Лъвът използва своята целеустременост за това да следва повелите на своето благородно сърце, неговата мъдрост и сила се забелязват от околните и те с охота му помагат. Именно любовта трябва да бъде източник на сила за Лъва. Когато се откаже от ината си и избере любовта, той става много силен и вече не се нуждае от похвалите и подкрепата на другите.
Един от начините да постигне духовно съвършенство е да проявява смирение във всичко. Благодарение на смирението душата на човека остава винаги отворена и благородна. Смирението му отваря пътя към висшия източник на сила. Някои Лъвове казват така: “Бог е направил днес много с моите ръце!”.
Лъвът трябва да почувства, когато поема да върши твърде много неща, в този момент той трябва да си спомни за себе си. Нека някой друг да поеме част от проблемите. Ако Лъвът хвърли всичките си сили само за това да направи впечатление, той ги е хвърлил напразно, защото в този случай той не прави безкористен подарък от чисто сърце, а работи върху имиджа си.

Дева
Изключителният ум, с който Девите са надарени, им дава възможност максимално да използват съществуващите възможности (вместо да се оплакват от живота) и постепенно да достигнат до разбирането за мъдростта на Вселената.
Изненадващо, но да види съвършенството на света, на Девата й помага характерния за нея перфекционизъм и неговите родни сестри – дребнавост и придирчивост. Когато тя използва аналитичните си умения само за да намира недостатъци (вместо това да открива предимствата и да извлича от тях максимална полза), отнасяйки се твърде критично към себе си и по-специално към живота и съдбата като цяло, тя сама се ограбва.

Съдбата й се превръща в едно трудно изпитание, но това може да научи на много Девата. Тайната на щастието за Девата е да използва своя перфекционизъм за търсене на съвършенство в нашия свят.
Ключът към щастието за Девата не е в това да работи усилено и даже не е в това да обича работата си. Тя трябва да запомни, че в работата трябва да постига успехи, а не съвършенство. Често Девите имат твърде меркантилно отношение към работата си, опитвайки се да спечелят възможно най-много, забравяйки за всичко останало, но изработвайки си при това негативна карма.
Освен това Девите трябва да разберат, че всеки има право на собствени грешки и право да се учи от тях. Раздразнителност, обидчивост, неувереност в себе си и нетърпимост – това са признаци, че Девата се е отклонила от верния път. Когато Девата тихо, с обич наблюдава действията на другите, тя се свързва с тази част от своята душа, която знае как да се постигнат най-добри резултати във всичко.

Везни

Везните, които винаги се опитват да запазят хладнокръвие, могат спокойно и обективно да преценят околните, да подхождат безпристрастно към всяка ситуация и да намират най-правилните решения.
Понякога Везните достигат до равновесие след преживян конфликт. За тях, конфликтът в най-добрия случай е нещо неприятно, в повечето от случаите – непоносимо, а в най-лошия случай – много страшно. Повечето Везни вярват, че разрешаването на конфликтите е тяхно задължение, дори и ако не са свързани с някоя от спорещите страни.
Везните са чувствителни към всяка несправедливост или дисхармония. Те правят всичко, което е по силите им, за да се коригира “дисбаланса” – само за да се уверят, че всичко отново е наред.

Те често правят отстъпки, съгласявайки се на сделка или просто се подчиняват на волята на другите – всичко в името на желаната хармония. Но, тъй като другите продължават да правят това, което са правили (да се грижат само за собствените си интереси), трудностите и проблемите възникват отново и отново – и това разрушава тези идеални отношения, които се стремят да изградят Везните.
Вместо да хвърлят всичките си усилия върху изграждането на взаимоотношения с други хора, Везните трябва да се научат да живеят в хармония със себе си, да изградят хармонична връзка с Бога. Везните са естетите на Зодиака и често те са силно фокусирани върху външната красота.
Някои Везни са толкова увлечени от външния си вид или красотата на дома си, че това се превръща в мания за тях.

Друга грешка на Везните е, че тяхната необходимостта от поддържане на отношения може да се превърне в страх да не останат сами. Смисълът на живота и собственото си аз, Везните търсят във връзката с друг човек.
От тук произтича страхът на Везните, че на никой няма да се харесат. Везните трябва да се научат да живеят в мир със себе си и тогава суровата действителност няма да навреди на плановете им, а съдбата им ще бъде благоприятна.

Скорпион
Неговата основна цел е да превърне недостатъците си в предимства и да направи това с помощта на любовта. Скорпионът притежава голяма сила и постоянно се пита как най-добре да я използва.

През цялото време той е изправен пред избор: да използва силата си, за да развие най-добрите си качества и да помага на другите или да създава проблеми и да унищожи това, което правят другите. Той притежава способността да откроява доброто и злото, светлото и тъмното и това може да го научи на много, а също и да предопредели съдбата му.
Ако Скорпионът се опитва да види във всичко само добро, дори и в същото време да знае за съществуването на злото, той не само открива в себе си безкрайни запаси от енергия, но и ги увеличава.
Един от най-добрите начини да спаси себе си от емоционална и интелектуална тъмнина – е да се опита да използва своята креативност, за да намери начин да промени ситуацията към по-добро. Когато Скорпионът използва своят проницателност и остър ум, за да стигне до решаване на проблема, той може да намери предимства във всяка ситуация (без значение колко безнадеждна изглежда).

Основният страх на Скорпиона, който той трябва да преодолее в този живот: е страхът да не се окаже слаб и неспособен да повлияе на ситуацията. Той иска да знае, че той може да управлява света – това му дава чувство за собствено достойнство и сигурност. Скорпионът се страхува да прояви слабост изобщо или слабост в някоя област от живота. Той е докачлив – веднага експлодира и привежда в действие своето жило.
Но той трябва да внимава със своето “смъртоносно оръжие” – тъй като в живота всичко, което правим се връща и в края на краищата, неговата агресия може да се обърне против него самия. Следващото предизвикателство е да преодолее жаждата за власт – това е сериозна зависимост за Скорпиона, за него е изключително трудно да я преодолее.

Усещането за сила, която дава на един човек властта е най-голямото изкушение за Скорпиона. И тук се крие един от основните уроци за него: той може да постигне власт, той обича властта, така че защо му трябва да се отказва от нея?
Властта убива в човека способността към милосърдие и когато Скорпионът управлява събитията, той потиска своето духовно развитие. Когато Скорпионът се откаже да контролира всичко, което се случва, той може да открие, че всъщност всичко се случва по най-добрият начин.
Скорпионът притежава духовна сила, която е по-висша от физическата сила и от интелектуалната мощ и благодарение на която той отново и отново оцелява в трудни ситуации. Тя му помага да победи във всеки сблъсък или изпитание.

Стрелец
Стрелецът – е знак на вдъхновението, затова той винаги се чувства чудесно. В същото време докато другият огнен знак Лъв, се чувства като цар, Стрелецът знае, че той трябва да изпълни задачата, дадена от Великия цар. Той чувства, че има някой велик, който го води към високи цели.
Стрелецът неизбежно преминава през периоди на безверие, когато той си мисли, че неговото съществуване няма смисъл, когато животът ще му се струва мъчително скучен.
Именно в тези времена той трябва да се научи да вижда Доброто и Бог – в себе си и в живота. Усещането за безсмислието на живота може да го доведе до депресия, но в същото време е в състояние да посочи на Стрелеца, каква е неговата цел и смисъл на съществуване.

Една от основните кармични задачи на Стрелеца е да преодолее своята страст към удоволствията. “Яжте, пийте и се веселете” – това е мотото на неговия живот. Той смята, че е достоен за най-доброто и се стреми да умножава удоволствията. Когато животът на Стрелеца започне да се състои само от удоволствия, той забравя за истинските ценности и започва да вярва, че не трябва да се лишава от нищо.
Учат ни, че винаги трябва да вярваме в успеха, но не по-маловажно е да възпитаваме в себе си умереност и способност да се откажем от някои желания. Най-доброто за Стрелеца е – да създаде за себе си живот, в който той ще има достатъчно свобода. Ако я няма, той няма да може лесно да преживее тези неизбежни в живота на всеки човек моменти, когато не може да прави това, което иска.
Понякога това е действително така – а понякога трябва да плюе на обстоятелствата и да продължи да върви към мечтите си. Но обикновено в основата на това чувство е едно погрешно разбиране на света.

Именно в тези моменти, когато Стрелецът не се чувства свободен, той трябва да се освободи вътрешно: да се свърже със своя вътрешен мир и свобода, да избере положителното отношение към живота в условията на външно ограничение. Този опит ще го научи да разбере, че истинската свобода – винаги е вътре в самия човек.

Козирог
Този знак трябва да се научи на контрол и самоконтрол. Козирогът открива за себе си истинския смисъл на самоконтрола, когато основната му цел е свързана не с външния свят, а с вътрешния. С други думи, Козирогът трябва да разбере, че най-важното нещо е – да се научи да контролира ума си, да не позволява на външни обстоятелства да му диктуват какво да прави, да мисли или да чувства, а да избира сам – без значение какво се случва наоколо.
Самоконтролът – това е саможертва, умение да управляваш себе си, способност да пестиш енергия. Когато Козирогът използва своята целеустременост, за да се освободи от негативните емоции и започне да се отнася към всеки доброжелателно, неговата вътрешна мъдрост и широкоскроеност ще му помогнат да направи много във всяко отношение и ще благоприятства съдбата му.

Ако Козирогът не се опита да разбере какво е наистина важно за него, той определя успеха за себе си, точно така както си го представят другите хора.
Вместо това да изгради живота си в съответствие със собствените си желания, Козирогът губи ценното си време (понякога дори и живота си) за това, да отговаря на очакванията на другите.
Рано или късно, повечето от Козирозите, за които признанието на околните е единственото доказателство за тяхната значимост, откриват, че то е подвеждащо и не им носи удовлетворение, защото те трябва да живеят в съответствие с чужди стандарти и очаквания.

Научете се да се приемате такива каквито сте – това е тайната на щастието и успеха за всеки Козирог. Когато той уважава и цени себе си, малко вероятно е да се нуждае от признанието на другите. Когато знае, че прави нещо важно, той отдава цялата си сила за това, което на него му изглежда важно.
Само тогава ще бъде в състояние да живее живот, истински щастлив, ако живее така, както на него му харесва. Козирогът трябва да се стреми да намира радост за себе си във всичко, което прави. И тогава всяко нещо ще бъде интересно за него, тогава той ще бъде в състояние да покаже чувството си за хумор и да направи нещата интересни за другите хора.

Водолей
Водолеят обикновено е убеден, че той е различен от другите и затова трябва да живее по свой собствен начин. Но той ще изпълни една от своите кармични задачи само тогава, когато се научи да се справя с тази своя нетърпимост. Той се гордее със своето открито мислене и с това, че обича разнообразието.
При това той е непоправим идеалист и очаква от човечеството твърде много – това оформя и съдбата му. Ако хората не отговарят на идеалите на Водолея, той много силно се разочарова. Той започва да ги подозира в егоизъм и в това, че се държат специално. Именно в такива периоди на Водолея му се налага да издържи своя най-важен житейски изпит.

Той трябва да разбере, че всеки човек избира сам своя път. Когато Водолеят се опитва да види само доброто в това, което другите хора правят, той получава възможност да оцени различните начини, с които хората могат да изразят себе си.
Водолеят смята себе си за толкова уникален човек, че се изолира от останалия свят и това може да тласне в погрешна посока съдбата му. Когато осъзнае, че повечето хора не са склонни да споделят неговата гледна точка, той ще може да се съсредоточи върху това наистина да промени сам себе си.
Лоялността към идеята, която следва, при Водолея може да се превърне в инат – това е основният му проблем. За да разграничи упоритостта от ината, той трябва да се запита – приближава ли се до целта си?

Ситуацията се усложнява от факта, че благодарение на упорството, Водолеят губи свободата да се самоизразява – това, което той цени най-много. Заради упоритостта си той прави всичко по свой собствен начин – както е свикнал или както умее и не забелязва това, че има безкрайно много други начини да се направи тази същата работа.
Иронията е в това, че иначе свободолюбивият Водолей се превръща в досадник, който се опитва да ограничи свободата не само на другите, но и като следствие на това – и своята собствена. Непреклонността на Водолея потиска другите хора и той се отдалечава още повече от изпълнението на своите задачи.

Риби
Всеки от нас през живота си в течение на годините узнава, че саможертвата е свещена. За Рибите, тази истина е най-важното нещо в живота им и тя предопределя съдбата им. Избавяйки се от отрицателните черти на характера си, развивайки и усъвършенствайки положителните си качества, ние събуждаме своята висша природа, чието име е Безкрайната Любов.
Някои Риби вярват, че саможертвата – това е мъченичество и принасяне на себе си в жертва. Те започват да (погрешно) да мислят, че трябва да се откажат от всичко – да престанат да се грижат за себе си, за собствените си интереси, да не защитават това, което им е скъпо – само заради това да изглеждат добри. Но това не е Свещената Саможертва – това просто означава, че не се грижат за себе си.

Рибите чувстват въодушевление, когато разберат, че най-висшия вид услуга – това е грижата за другите. За Рибите е присъща двойствената натура: те се възхищават на красотата на реалния свят и в същото време могат с лекота да се откажат от материалното заради духовното.
От една страна, Рибите са много привързани към нашия земен свят, а от друга – непрекъснато се стремят да се слеят с Божественото. Благодарение на способността едновременно да виждат и материалното и духовното Рибите трябва да се научат да виждат Божественото начало във всеки, който живее на Земята.
Друга задача за Рибите е да не се превърнат в измамници. Това е голямо изкушение за тях, защото те много обичат да си измислят. Рибите често си мислят: “Ако никой не ме е уличил в лъжа, значи всичко е наред.”

В този случай, Рибите трябва да признаят сами на себе си, че това не винаги е вярно и да се опитат да бъдат честни със себе си. Друг проблем, с който се сблъскват е, че много хора охотно приемат помощ от тяхна страна, но не им дават нищо в отговор. Това може ги да доведе до тежко разочарование.
Единствените, за спасението на които Рибите действително носят отговорност – това са те самите. Като се грижат за душата си, неизменно ще променят съдбата си, както и обкръжаващият ги свят.
Източник: отбаба
Всеки има карма, според деня, в който е роден: родените на 1, 10, 19, 28 ги влекат новостите и бизнесаСпоред нумерологията датата на раждане е пряко свързана с характера на човека, с неговата индивидуал…Dec 7 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!