Торта “Мързелив Наполеон”: Готова е за има-няма двайсетина минутки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Торта “Наполеон” е любима на много от нас, но дори не се досещаме от къде идва името й. Всичко е в това, че нейната поява е свързана с честването на 100-годишнината от експулсирането на Наполеон Бонапарт от Русия. За тази важна дата са били измислени доста ястия, а едно от тях е торта във формата на триъгълник, който е
трябвало да символизира шапката на командира.
В днешно време, “Наполеон” е придобила различни форми, но името й, както можете да видите, е оцелеляло. Ние ви предлагаме да приготвите мързеливата версия на торта “Наполеон”, рецептата на която е дадена по-долу.
Салатена торта стана истински хит номер 1 в целия свят: Опитате ли я веднъж, ще я помните цял животСалата, поднесена под формата на торта, неминуемо ще заеме най-важното място на празничната ви трапе…Jun 23 2019vijti.com

“Мързелив Наполеон”
Необходими продукти:
. 800 грама бисквити “Сълзица” от бутер тесто
. 1 литър прясно мляко
. 4 яйца
. 150 грама масло

. 100 грама захар
. 6 супени лъжици пшенично брашно
. ванилия – на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете яйца, захарта и брашното. Добавете ванилията, разбъркайте и прибавете към тази смес млякото.

Поставете сместа на бавен огън и варете, като непрекъснато разбърквате, докато кремът се сгъсти.
Когато кремът се охлади леко, прибавете маслото и разбърквайте, докато се получи гладка консистенция.
Сега можете да съедините цялата торта. Потапяйте бисквитите една по една в крема и ги поставяйте във формата за торта, една до друга, слой по слой. Трябва да се получат около 5-6 слоя от бисквитки.
След като положите всички бисквитки, намажете тортата отгоре и по страничните ръбове с останалия крем и я поръсете с натрошени бисквити.
Поставете я в хладилника за няколко часа да се охлади.

А ето и още една чудесна рецепта за плодов мус от манго и ананас
Необходими продукти
2 броя узряло манго
200 г ананас
1 ч.ч. кокосово мляко

сокът от 1 лайм
настъргана кора от 1/2 лайм
кокосови стърготини и листа от прясна мента за украса и аромат
Начин на приготвянe:
Смесете обеленото и нарязано манго с ананаса, нарязан на кубчета. Добавете кокосовото мляко, сока от лайм и кората от лайм. Сложете всичко в блендер и пасирайте, докато получите кремообразна смес.

Сервирайте в чаши, като сложите половин чаша мус, ред пресни малини и покриете с още мус. Декорирайте с листа от мента, кокосови стърготини и резени ананас. Сервирайте десерта охладен.
Източник: отбаба
Любимият десерт на папа Йоан Павел II се казва Кремка: Това е най-популярната торта в ПолшаИсторията на създаването на този десерт е неясна. Първата версия гласи, че прототипът на Кремката е …Apr 13 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!