Учените разгласиха какви сънища ни спохождат, когато краят ни е вече близо

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Възможно е с приближаването на смъртта в мозъка да настъпват изменения
Загадъчно и интригуващо откритие направиха медици от Центъра по хосписна и палеативна помощ в Бъфало САЩ в резултат на десетгодишно изследване, съобщава „Популярна механика“.
Екип специалисти, начело с Кристофър Кер, наблюдавали умиращи пациенти и така установили, че смъртта дава знак за приближаването си – малко преди тя да настъпи, хората били «навестявани» от едни и същи ярки сънища. Трябва да се отбележи, че този феномен е бил регистриран при 88% от общо над 13 000 души, наблюдавани през този период.
Ако видите тези 7 символа в сънищата си, трябва да сте внимателниОт време на време се събуждаме от сън, който е толкова странен, прекрасен или ужасяващ, че се чудим …Jun 12 2019vijti.com

По техни разкази, в 72 % от случаите, те общували насън с починали роднини и приятели, изпитвайки най-топли чувства. 59 % от участниците в наблюдението опаковали куфари или купували билети в последните си сънища, тоест «стягали са се за последния си път», казват учените.

29 % също виждали свои близки и роднини, но живи. И накрая, 28 % наблюдавали в предсмъртните си сънища различни свои спомени от живота си, оставили у тях приятни впечатления.

Учените отварят голяма скоба и с тъга споделят, че в групата на изследваните е имало и тежко болни деца. При тях е установено изключение от общата тенденция – на малките ангелчета, дни преди да си отидат от този свят най-често им се присънвали покойни домашни животни – любимо куче, или котка, което те разпознавали и назовавали по име. Споделяли също, че им присънвали и възрастни хора, но не знаели кои са те.

Според учените, загадъчните съновидения започвали 10-11 седмици преди смъртта, като при това, три седмици преди края на земния път, честотата им стремително се увеличавала. На този етап Кер и неговият екип нямат обяснение на странния феномен. Възможно е с приближаването на смъртта в мозъка да настъпват някакви изменения, водещи до подобни повтарящи се сюжети насън. Ясно е едно обаче, това успокоява хората и намалява страха им от скорошната смърт, казват те.

И все пак, малко вероятно е да разберем какво се случва след края, защото хората не се връщат от смъртта. Но някои са го правили и описват преживяването в Ask Me Anything.
“Чист, съвършен и непрекъснат сън, никакви сънища“, пише един потребител.
Други пък разказват за по-живописни истории, които намекват за съществуването на задгробен живот.
„Стоях пред огромна стена от светлина“, казва друг потребител. „Тя се простираше навсякъде, докъдето ми стигаше погледът. Както когато очите ви се намират на 10 сантиметра от флуоресцентна крушка. Следващият ми спомен е как се събудих в болницата.“
Източник: Марица
Момичето от сънищата ми се появи на прага, а аз пропилях единствения си шанс да бъда истински щастливКолкото и да ме съветваха близки и приятели да не се занимавам с жена като Соня, аз глуповато ги пре…Jun 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!