През нощта сложете чесън в ухото си. Ще бъдете приятно изненадани

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Чесън в ухото? Може и да ви звучи странно, но е чудесен лек. Вижте в кои случаи!
Чесънът ще направи всяко ястие вкусно, но да го ядете суров не е толкова приятно. На първо място ще имате лош дъх. Въпреки това, той е чудесен за профилактика при настинки, затова ние си го хапваме през цялата зима.
Оказва се обаче, че невинаги е необходимо да приемаме чесънът през устатата! Срещу обикновена настинка чудесна превенция е, като го сложим в ухото си.
Просто измийте добре една скилидка чесън и я сложете в ухото си като слушалка.
Тя разряза чесъна в сърцевината и си приготви лек, с който забрави за куп болежкиДомашно приготвената чеснова тинктура ще ви отърве от множество заболявания! Чесънът винаги бива хва…Apr 24 2019vijti.com

Не се опитвайте да бутате чесъна твърде на дълбоко в ухото си, защото може да увредите тъпанчетата. Предлагаме ви и един алтернативен начин. Изстискайте сока от една скилидка чесън върху памучен тампон и го сложете в ухото си. Въпреки това, първият метод, е много по-удобен.
Желателно е да оставите скилидката в ухото си през нощта. Съдържанието на витамини и минерали в този зеленчук, помагат да се справите с всички настинки и възпаления.
Не забравяйте: ако температурата не спада в рамките на 2-3 дни, кашлицата и другите симптоми само се влошат, потърсете лекарска помощ! Най-добре започнете профилактика с чесън. Така ще е по-вероятно да сте здрави през цялата година!

Ползи за здравето от чесъна:
Чрез чесъна може отлично да си набавите манган – 23% от дневната стойност – съдържа жизненоважни ензими и антиоксиданти, които изпълняват какви ли не невероятни подвизи в нашите тела. Да назовем някои от тях – здравословното формиране на костите и съединителната тъкан, костния метаболизъм, усвояването на калций, както и правилното функциониране на щитовидната жлеза. Чесънът също съдържа 17% от дневната стойност на витамин В6, 15% на витамин С, едновременно разпределяйки в добри количества калций, фосфор и селен.

Многобройни проучвания показват здравословният потенциал на чесъна за почти всяка част на тялото, от премахването на тежки метали до предотвратяването на множество заболявания, такива като обикновената настинка, втвърдяването на артериите, гангрената, унищожаването на замърсителите в бебешките продукти, а дори и за забавяне на процеса на стареене.
Как да избирате и съхранявате чесъна:
Може да си закупите чесън на люспи, на прах или паста, но ако наистина искате да изпитате вкусовите и хранителните ползи от тази билка, пресният чесън е това, на което трябва да се спрете – и може да бъде намерен в супермаркетите през цялата година.

Оглеждайте се за добре заоблени скилидки, със здрави, не накъсани люспи, да не са меки, сбръчкани, плесенясали или да са започнали да покълват. Всеки един от изброените признаци може значително да повлияе на вкуса и консистенцията на билката.
Източник: Букварче
Природен лек, 100 пъти по-мощен от чесъна: Сваля кръвната захар, лекува язва и редуцира теглотоЛиста от смокиня свалят кръвната захар, лекуват язва и редуцират теглото, за да станете по-слаби и з…Apr 18 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!