Нова информация около разследването на катастрофата със загиналото бебе, в която участва лидерът на ДОСТ Лютви Местан

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Срокът на разследване на катастрофата, в която участва лидерът на ДОСТ Лютви Местан е удължен с два месеца, съобщиха от Окръжна прокуратура – Кърджали. Причината е, че все още вещите лица не са изготвили назначената по делото авто-техническа експертиза. На този етап единственият обвиняем по случая, при който загина 6-месечно бебе е Лютви Местан.
Произшествието стана на 14 април на разклона край село Загорско. Лидерът на ДОСТ направи опит за включване в главния международен път, водещ към Гърция и последва сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При последвалата жестока катастрофа „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечно момиченце, пътуващо се със семейството си към Кирковско.
Лютви Местан го очаква нещо много лошо, твърди адвокатът на семейството, чието бебе загина в катастрофатаТова е право на Лютви Местан, понеже той е обвиняем по много тежко престъпление – причиняване на смъ…May 9 2019vijti.com

Пострадаха 9-годишното братче на бебето, както и родителите му.
Лютви Местан се размина само с изкълчена китка. Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.
В началото на предизборната кампания за евровота Лютви Местан обяви, че „няма да носи чужда вина и чужд грях“ и хвърли вината за катастрофата бащата на загиналото бебе.

Почерненото семейство на 31-годишния Юсеин Ахмед беше обявило, че ще търси рекордна компенсация от Лютви Местан за смъртта на бебето си, за което разказаха техни съселяни от кърджалийското село Първица. Общата кръвнина, която семейството ще търси от Лютви Местан, е в размер на 1 милион лева.
Законът вече дава право всички близки на загинал в катастрофа да търсят финансови компенсации от виновника.
Така претенции към Лютви Местан ще отправят не само съпрузите Юсеин и Емине Ахмед,
но и техните родители, както и 10-годишният им син.
При това положение общият размер на кръвнината може да достигне 1 милион лева.

„Покрусен съм и страдам дълбоко. Изразявам съболезнования на близките на починалото бебе. Нека органите безпристрастно и обективно да извършат всички процесуално-следствени действия, да разпитат свидетели, надявам се, не избирателно. Тогава може да се постави въпросът за вината и отговорността“, коментира Лютви Местан след трагичния инцидент.
Лидерът на ДОСТ прекара близо 20 часа в сградата на полицията в Кърджали, след което бе пуснат под гаранция от 10 000 лева. Близки до пострадалото семейство Юсеин пък изразиха публично съмненията че Местан ще избегне наказателна отговорност.
Източник: БЛИЦ
Пострадалото при тежката катастрофа с Лютви Местан семейство иска рекордна сума кръвнинаРекордните един милион лева кръвнина ще търси от Лютви Местан пострадалото в тежката катастрофа край…Apr 22 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!