Миролюба Бенатова: Нова тв прекрати трудовия ми договор своя инициатива

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Близо 7000 лева е била месечната заплата на Генка Шикерова, която в петък е била освободена от Нова телевизия, научи Lupa.bg от нейни колеги. Репортерката си тръгва заедно с колежката си Миролюба Бенатова, след като и двете са отказали предложените им нов тип граждански договори, които обвързват месечното им възнаграждение с изработените материали и рейтинга, който съответно носят.
Шикерова е била с една от най-високите заплати в нюзрума и се е ползвала със статут на специален кореспондент, което е внасяло напрежение сред останалите репортери. Обичайната репортерска заплата в Нова е около 3000 лева, но останалите над 60 журналисти работят 22 дни месечно по 8-9 часа за тези пари и снимат поне по един репортаж дневно.
Миролюба Бенатова и Генка Шикерова изхвърлени от Нова тв, договорите на разследващите журналисти са прекратениНова телевизия е прекратила в петък договорите на разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка…Jun 12 2019vijti.com

Освен това осигуряват съдържание за сайтовете на медийната група.
Становището на новите собственици на канала е, че всички щатни журналисти трябва да работят на този принцип, а да няма разделение на „звезди“ и „обикновени репортери“. За това на Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Милан Николов е било предложено да минат на граждански договори и да им се заплаща солиден хонорар за всеки материал, по който работят. Шикерова и Бенатова не са приели новите условия и съответно се е стигнало до раздялата им с канала в петък, за което Lupa.bg информира по-рано днес. Марин Николов е в отпуск.

Както вече писахме, има вариант Генка да се върне в Би Ти Ви, откъдето стартира кариерата й. Самата тя все още не е коментирала официално раздялата си с Нова.
Междувременно пред сайта на в. „24 часа“ Миролюба Бенатова направи първото си изявление след раздялата си с медиата. „Нова тв прекрати трудовия ми договор като репортер и автор на рубрика по своя инициатива и по начин, определен от нея“, казва тя. Според близки до освободената журналистка не й е предлагана „техническа обезпеченост за производството на материалите“, трябвало да ги произвежда с екип извън телевизията, каквато практика за репортери не съществува.
Миролюба Бенатова е журналист повече от 24 години.

Припомняме, че тя започна като репортер в отделите „Общество“ и „Разследване“ във в.„168 часа“. След това стана част от първия екип на bTV Новините, създаден през 2000-а година. Напусна медията 13 години по-късно и се присъедини към екипа на NOVA и продуцентска компания ТЕЛЕМАН.
Нейните филми и репортажи намират своето място в рубриката на NOVA „Миролюба Бенатова представя“. Тя е автор на над 50 кратки филма и разследвания за bTV Репортерите. Един от малкото репортери, отразявали СПИН-процеса срещу българите в Либия, като след края на делото пише автобиографичната книга на медицинската сестра Кристияна Вълчева – „Осем години заложница на Кадафи“.
През 2017 г. Миролюба Бенатова става част от класацията „Достойните българи“.
Източник: Лупа
Новинарката Радина Червенова тъгува за работата си, ще се завърне ли отново на екранНовинарката Радина Червенова изпитвала носталгия по работата в нюзрума. Радина Червенова може скоро …Mar 18 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!