Природен лек срещу язва и гастрит: С този цяр от жълт кантарион завинаги забравяте за стомашните неразположения

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Стомашните заболявания в последно време са едни от най-масово срещаните в нашето съвремие. Все повече хора се оплакват от храносмилателни смущения и проблеми. Според статистическите данни около 50 процента от възрастното население в западните страни бива засегнато от гастрит или пептична язва. И това не е за учудване на фона на широкото използване на хранителни продукти, натъпкани с всевъзможни химически добавки, които заливат щандовете в супермаркетите и бакалиите.
Безвъзвратно отминаха времената, когато българинът се хранеше с екологично чисти продукти, отглеждани на родна почва и расли под ласкавите лъчи на родното слънце. Днес пазарите ни обаче изобилстват от изкуствено и насила съзрели вносни плодове и зеленчуци – без вкус, аромат и хранителна стойност.
Руската народна медицина бори разширените вени с отвара от зелени домати – има десетки илачи, но това работи безотказноСамо този, който страда от разширени вени, знае колко неприятно е това заболяване. Рецептите против …May 11 2019vijti.com

Не по-малко блудкави и подсилени с вездесъщата химия са и яйцата и месото на уж щастливите пилета и кокошки, както и колбасите, съмнителните млечни продукти, произведени на практикта без мляко и всякакви други асортименти. Дори и сладкишите вече не се правят със захар, а със създадени в химическа лаборатория нейни заместители.
Всичко това няма как да не се отрази на стомасите ни и, съчетано с останалите рискови фактори като стрес, тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, замърсен въздух и генетични предразположения, ни гарантира модерните болести язва и хроничен гастрит, че и още хроничен колит „за разкош“.

Юма Хаджиева от благоевградското село Сатовча разказва как се е справила с неприятния проблем с помощта на народната медицина. Преди повече от 40 години на дъщеря й се наложило дори да лежи в болница заради язва. Именно тогава, когато била в лечебното заведение, една от санитарките й казала рецептата. Тя я приложила и от болестта не останала и следа.
Самата рецепта е много лесна за изпълнение и на практика нищо не струва като финансови средства.
За изпълнението й се взима половин килограм овча или телешка прясна несолена лой, 2-3 топчета (около 30-40 стръка) жълт кантарион и едно пакетче дъвка от аптеката.

Цветчетата на кантариона се изсушават на печката, след което се стриват и се пресяват през сито. Лойта се разтопява и също се прецежда през цедка или през марля. След това съдът с нея се слага на огъня и към лойта се прибавя дъвката. Сипва се по малко и от билката, като се бърка, за да не се получи утайка. При добавянето на кантариона съдът следва да се дръпне от котлона, за да не изкипи.
Когато лековитата смес е готова, тя се пресипва в бурканче. От нея се взима на гладно по 1 ч. л., като се поглъща без да се дъвче. За да е по-приятно, може да се приеме с мляко, чай или вода.
Би трябвало, след като подготвеното количество свърши, от язвата и гастрита да не остане спомен.
Източник: Десант
Как да се лекуваме с ягоди: Те са уважаван източник на здраве в народната медицинаСъс своя примамлив външен вид и отлични вкусови качества, ягодите си осигуряват място в списъка на л…Jun 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!