Природно лечение със зелени орехи помага много при недостиг на йод

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Смолян е един от най-красивите градове в България. Разположен е в Средните Родопи. А голяма част от жителите му, отколешни балканджии, са големи познавачи на билките. Почитателка на народната медицина е и смолянчанката Ана Алекова.
Преди да се засели тук, тя е живяла в малко пловдивско селце. Един ден чула от съседи, че лекари от града ще идват да правят прегледи за гуша. Отива и тя да се прегледа и се оказва, че страда от недостиг на йод.
„Аз наистина от няколко месеца имах странното стягане в областта на шията. Но все пак не очаквах да съм развила заболяване. Доста се изплаших“, споделя днес Ана.
Лечение с английска сол: Чисти тялото от киселинност, помага при кожни проблеми, артритна болка в ставите и мускулни крампиДетоксикиращата вана е нещо, което трябва да използваме от време на време. Това обикновено се прави …May 14 2019vijti.com

Докторите й предписват таблетки, които тя чинно започва да приема по предписание. След няколко дни обаче случайно среща жена със същия проблем, която й казва, че хапчетата на някои помагат, но на други действат с обратен ефект. Затова я съветва да приложи един начин на лечение с орехи.
За целта се взимат 80 зелени ореха – с големината на маслина или малко по-едри. Нарязват се на 2-3 парченца и се поставят в 2 л гроздова ракия. Престояват така 5 дни и след това към сместа се прибавят 2 кг захар и 2 л червено вино. Настойката отлежава още 55 дни, като всеки ден сместа се разбърква. Получава се приятно питие с вкус на ликьор. След като се прецеди, от него се приема 3 пъти на ден по 1 супена лъжица преди хранене.

Ана прилага това лечение около 2-3 месеца. Стягането в гушата й изчезва доста бързо, но въпреки това тя продължава от време на време да приема профилактично от целебната течност. Изследванията показват, че заболяването на гушата й е изчезнало напълно.
Родопчанката ни разкри още една много лесна и ефикасна рецепта, която е прилагала на дъщеря си. Тя е за премахване на налепи по гърлото. Когато момиченцето й било на 6 години, преживява операция за отстраняване на сливиците. Интервенцията се оказва некачествена и в следващите дни детето се чувства много зле. Вдига висока температура, появяват се и обилни кръвотечения от носа и устата. Подлагат го на безкрайни и болезнени процедури.

Днес дъщерята на Ана Алекова вече е жена, но продължава често да боледува. Тази есен гърлото й се покрива с гнойни налепи, от които й се повишава температурата. В рамките само на два месеца й се налага да смени 3 вида антибиотици, които така и не дават видим резултат.
Ана среща една позната, на която един професор дал съвет при такива случаи да вземе едно тампонче, което да напои с газ и с него внимателно да се почистят сливиците. Смолянчанката приложила този метод на дъщеря си. И само след 2-3 намазвания възпалението й изчезнало.
При появата на т. нар. ечемик върху клепачите на очите, Ана сподели, че измива добре едно яйце и го сварява с черупката. След това, докато е още топло, го поставя в марля и го поставя върху ечемика.

Когато поизстине, затопля отново компреса във вряща вода и пак го слага върху болното окото. Това се повтаря 2-3 пъти на ден. Процедурата може да се направи и още при първите симптоми за появата на ечемика и така да се предотврати неговото излизане.
За възпалено око пък жената е чувала, че се прилага компрес с майчина кърма. Но тя изнамира и друго лечение. Взима преварено прясно мляко. Затопля го леко и потапя в него парченце хляб, което използва като компрес за болното око. След няколко часа повтаря процедурата, само че не с хляб, а с памук. И така няколко пъти през деня.
Източник: Десант
Бързо лечение на гъбички: Рецепта с хрян връща здравето на кожата и ноктитеЛечението на гъбички е дълъг и отнемащ време процес. Ето защо трябва да се действа бързо и навреме. …Jan 31 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!